Драстичен ръст на болните от Ковид-19 в Бургаско. В Карнобат

...
Драстичен ръст на болните от Ковид-19 в Бургаско. В Карнобат
Коментари Харесай

Цигански сватби докараха бум на COVID-19 в Карнобат

Драстичен растеж на болните от Ковид-19 в Бургаско. В Карнобат инфектираните чиновници на медицинския център и незабавното поделение са общо 11. Освен медици, в региона има и доста заболели учители и възпитаници. Две учебни заведения в Карнобат минават към ротационно образование. 50% от класовете минават в отдалечена форма, а повода е големят брой болни възпитаници.

Една от аргументите за растежа на болни съгласно карнобатската администрация са всеобщи събирания и тържества единствено за един ден в община Карнобат е имало 5 цигански сватби.

" Връщат се от Германия, карат тук едномесечна отпуска, през това време подписват брак, напълно обикновено, подават медицински документи, подписват се и ние нямаме право да им откажем сключване на цивилен брак ", изясни кметът на Карнобат Георги Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Затова локалната власт е забранила всеобщите събирания и празненства. Само за ден в община Карнобат е имало 5 сватбени тържества, като на някои са участвали стотици посетители. Затова Здравната ревизия стартира засилени инспекции.

" За последната седмица са регистрирани 636 позитивни случая с Ковид-19, от тях 43-ма са умряли. Най-висока е заболеваемостта в община Карнобат ", съобщи представителят на РЗИ Бургас Елица Карагьозова.

Регистрираните възпитаници с позитивен резултат за ковид са 84, а учителите - 25. На територията на региона са разкрити общо 350 кревати за пациенти с Ковид-19. В лечебните заведения все още са настанени 219 души. Засега нужда от откриване на спомагателни кревати няма.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР