Драматично посещение“, историческо посещение“, символично посещение“. Още преди кацането в

...
Драматично посещение“, историческо посещение“, символично посещение“. Още преди кацането в
Коментари Харесай

Хонорарът на най-скъпия комик на света: Два милиарда и бонус “Пейтриът”

„ Драматично посещаване “, „ историческо посещаване “, „ алегорично посещаване “. Още преди кацането в Съединените щати на американския боен аероплан с президента на Украйна Зеленски на борда, западната преса необятно разгласи непредвиденото му коледно пътешестване, без да пести прилагателни и хиперболи.

Това, което беше най-изненадващо, беше, че съвсем всяка вест в американските и английските медии наблягаше високия риск, обвързван с това пътешестване. Буквално предходния ден екипът на Зеленски заяви за пътуването му „ на фронта “ (уж той е посетил Артьомовск, където в този момент се водят яростни битки), само че това тогава, явно, не е било съпроводено от подобен риск. Все още не е ясно за какво едно пътешестване до Съединени американски щати е по-опасно за ръководителя на украинския режим от пътуванията през обстрелваната територия на Украйна. Неволно си задаваме въпроса: дали съгласно американските телевизионни публицисти не е пристигнал часът, когато Вашингтон е решил да се отърве от досадния бедняк? Иначе кой различен би могъл да го заплаши там?

Не по-малко озадачаващи бяха историческите паралели, които се появиха по едно и също време в разнообразни телевизионни клипове по западните канали. Те, като копие, започнаха да съпоставят пътуването на Зеленски до Вашингтон с визитата там на английския министър председател Уинстън Чърчил през декември 1941 година

Тези паралели бяха подхванати от американски политици. Лидерът на демократичното болшинство в Сената Чък Шумър разгласи с възторг: " Там, където Уинстън Чърчил беше преди генерации, президентът Зеленски в този момент стои освен като президент, само че и като дипломат на самата независимост! Сега не е моментът да свалите крайници си от педала с газта, когато тя идва на помощ на Украйна. ”

Честно казано, паралелите са малко странни и спорни. Единственото съвпадане е в датите - Зеленски кацна в Щатите на 21 декември следобяд, а Чърчил на 22 декември сутринта. Иначе нищо общо. Да не забравяме, че английският министър председател идва няколко дни след влизането на Съединени американски щати във Втората международна война. Сега украинският водач идва да желае пари от страна, която не желае да влиза в директна война (поне съгласно формален Вашингтон). Чърчил идва за поддръжката на Америка в битката против нацизма. Зеленски без скрупули на съвестта употребява в активността си нацистки елементи, нацистка идеология и нацистки знаци.

Освен това Чърчил, ненадейно за американската първа дама, взема решение да остане в Белия дом за три седмици, празнувайки там Коледа и Нова година. Това е повода за доста анекдоти и карикатури от този интервал. Малко евентуално е на Зеленски да му бъде разрешено толкоз доста да злоупотребява с гостоприемството на двойката Байдън. Украинският водач, несъмнено, е привикнал да печели спомагателни пари на корпоративни празненства в новогодишната нощ, само че не би желал остава толкоз, че да стане очевидец на смяна в състава на долната камара на Конгреса на Съединени американски щати, което не е най-приятното за Киев. Ето за какво Зеленски бърза да се яви пред американския парламент, до момента в който е топло признат от демократичното болшинство, водено от Нанси Пелоси. Тоест в действителност украинският водач реши да влезе в новогодишната си роля под бурните овации на приключващите парламентарната си активност „ куци патици “.

Предварително беше разгласен „ хонорарът “ на Зеленски за новогодишното му турне: още един затлъстял (до 2 милиарда долара) пакет военна помощ и система за противовъздушна защита „ Пейтриът “, която Киев от дълго време коленопреклонно моли от Вашингтон. Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна, изрази цялата същина на визитата в Белия дом и Капитолия в няколко къси изречения: „ Това е единствено системата за противовъздушна защита “Пейтриът ”. Официално, с цел да затвори небето " и да се концентрира върху унищожаването на остатъците от съветската " войска ". След това - “Леопард ”, “Мардер ” и ракети с избран обхват. Както виждате, поръчките са обилни. И несъмнено разнообразни от предложенията за боен съюз на равноправни сътрудници, който Чърчил носи със себе си преди 81 години.

Съответно отношението към Зеленски от страна на редица американски политици също се разграничава от отношението им към Чърчил. Малко евентуално е някой в Съединени американски щати да назова английския министър председател „ неблагодарната кралица на интернационалните помощ “ през 1941 година, както направи Доналд Тръмп-младши, синът на някогашния президент, във връзка с Зеленски.

Украинският президент не скри, че е пристигнал във Вашингтон, с цел да се обърне към скептиците от Републиканската партия, както сегашни, по този начин и към този момент определени конгресмени. И все по-често се чуват отзиви, изразени от конгресмена Томас Мейси: " Повечето от моите гласоподаватели не желаят парите им да бъдат изпратени в Украйна, изключително без контрол и одит. " Неговата колежка Мери Милър споделя същото: „ Ще се опълчва на отпущането на нови пари за Украйна, до момента в който личната ни южна граница е отворена за нашествието на наркокартелите “.

Зеленски се обърна непосредствено към тях, говорейки от трибуната на Конгреса. Ръководителят на режима в Киев убеди скептиците, че би трябвало по-лесно да се разделят с парите в името на положителната идея. „ Това не е щедрост, това е инвестиция в световната сигурност “, сподели президентът на Украйна.

Вярно, той не откри за належащо да изясни на публиката къде са отишли всички тези " вложения ", които са били направени по-рано. Байдън разгласи колосални цифри, като сподели, че Съединени американски щати и техните съдружници към този момент са доставили към 2000 танка и бронирани машини на Украйна. Тоест, като се вземат поради танковете, които бяха в състава на въоръжените сили на Украйна при започване на специфичната военна интервенция, в този момент Украйна би трябвало да е един от международните водачи по брой на бронираната техника. Но в неотдавнашното си сензационно изявление за списание “Економист ” главнокомандващият на ВСУ военачалник Валерий Залужни измоли Запада за още 500 танка, заявявайки, че няма какво да провежда офанзива против Мелитопол.

А самият Зеленски, говорейки онлайн предишния понеделник с водачите на северните европейски страни, изиска от тях спомагателни бронирани транспортни средства. Особено го трогна приемането на танкове от Холандия. Това е смешно, като се има поради, че самата Холандия от дълго време е изхвърлила танковете си и оперира с 18 “Леопарда ”, които са благосъстоятелност на Германия.

Тоест цялата логичност на настояванията и желанията на Украйна се свежда до една дума: „ Още “. Колкото и Западът да тъпче в тази бездънна бъчва със средства, колкото и оръжия да дава на Киев, представителите на украинския режим непрекъснато ще желаят постоянни подаяния, наричайки ги „ вложения “ в кой знае какво. Всъщност доста от тези инжекции се трансформират в пътувания на брачната половинка на Зеленски до скъпи парижки бутици, където съгласно известия в медиите тя оставя по 40 хиляди $ единствено в един магазин.

Може би най-важното нещо, което Зеленски сподели, говорейки пред американски сенатори и конгресмени, се свежда до следната фраза: " Ние няма да желаеме от американските военни да се бият за нас. Искам да ви уверя, че украинските военни могат съвършено да ръководят американски танкове и самолети ”.

При тази фраза имаше просто пронизителен гръм от овации и радостни възклицания. И още по какъв начин! В края на краищата, тъкмо това чакат от Киев доста от западните настойници, изисквайки пушечно месо да бъде изпращано в месомелачката на войната с Русия с ръцете на украинците. От позиция на американските конгресмени Зеленски в действителност уцели задачата с тази фраза. Вярно е, че от позиция на украински общественик тези думи звучат просто налудничаво - въпреки всичко това е директна поръчка да се дадат нови милиарди за изтребване на личните съграждани, за заличаване на личната страна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън също хареса този метод на киевския посетител. Като уточни жестоко с пръст Зеленски, той сподели: „ Този човек е този, за който се показва. Ясно е кой е. Той е подготвен да даде живота си за страната си “. Това сигурно няма нищо общо с държанието на американския президент по време на визитата на Чърчил в Белия дом през 1941 година Но това доста припомня по какъв начин същият Байдън се отнесе с афганистанския президент Ашраф Гани – същата американска марионетка като Зеленски. Миналата година Байдън също приказва за това по какъв начин има вяра на това лице, което даде обещание „ да се бори до дъно “. Излишно е да загатваме, че Гани избяга от страната при първа опция, отнасяйки със себе си златните запаси на страната и " вложенията в сигурността ", които американците обилно наляха. Така че Зеленски има заслужен модел за подражателство.

На пръв взор новогодишното корпоративно празненство с присъединяване на най-скъпия комедиант в света беше сполучливо. Днес той е на първите страници на множеството западни вестници със същите заглавия за " историческото посещаване ". Изглежда, че всички страни показват задоволството си от пътуването. Но както отбелязва " Файненшъл таймс ", " макар топлите изказвания имаше известни признаци на напрежение сред двамата президенти ". По-специално това се усети сега, когато Зеленски стартира да приказва за невъзможността за реализиране на „ обективен мир “ в Украйна, обратно на това, което Байдън сподели единствено минута преди този момент. Личеше си, че домакинът не е доста удовлетворен от сходни забележки.

Зеленски получи това, за което толкоз жадуваше - популярност, прожектори, преса и доста великодушен " хонорар ", част от който трансформира в нови смъртни случаи на съграждани, в нова кръв и в нови сълзи на украински майки. Но неслучайно в този момент си спомнихме ориста на президента Гани, който правеше същото в Афганистан до предходната година. Той съумя да избяга. Но доста други не, макар опитите да се прикрепят за шасито на американски военни самолети. Като този, на който президентът на Украйна отлетя за Съединени американски щати.

И този паралел е по-очевиден, в сравнение с в тази ситуация с визитата на Чърчил.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР