Драматично бягство на севернокореец през тежкоохраняваната граница с Южна Корея

...
Драматично бягство на севернокореец през тежкоохраняваната граница с Южна Корея
Коментари Харесай

Драматично бягство на севернокореец е заснето от охранителните камери

Драматично бягство на севернокореец през тежкоохраняваната граница с Южна Корея беше снимано от охранителни камери. Инцидентът е станал на 13 ноември, само че фрагментите бяха публикувани през днешния ден от Командването на силите на Организация на обединените нации в Сеул.

Отчаяното бягство стартира с боен джип, който се движи с висока скорост в демилитаризираната зона към границата с Южна Корея. Преминава около граничния пункт, охраняван от севернокорейски бойци, които стартират гонене.

Беглецът слиза от джипа и хуква да бяга пешком. В този миг бойците откриват огън по него и го прострелват най-малко четири пъти. В гонитбата един от севернокорейските бойци минава за малко демаркационната линия и се озовава на южнокорейска територия.

Този акт, както и стрелбата, нарушават примирието сред Сеул и Пхенян от 1953 - та година, разгласи представител на силите на Организация на обединените нации. Документът поставя завършек на Корейската война, а сред двете страни и до през днешния ден няма кротичък контракт.

Беглецът по-късно е открит от южнокорейски бойци и превозен с американски боен хеликоптер до болница в град Суон. Животът му е вън от заплаха.

Северна Корея е известена за нарушаването на примирието. Средно по 1000 бойци бягат от Северна в Южна Корея всяка година. Инцидентът става на фона на напрегната конюнктура на Корейския полуостров поради нуклеарните опити и ракетни тествания на Пхенян.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР