Драматична изповед за тежката ковид-ситуация в Бургас и липсата на

...
Драматична изповед за тежката ковид-ситуация в Бургас и липсата на
Коментари Харесай

Кметът на Бургас с драматична изповед

Драматична изповед за тежката ковид-ситуация в Бургас и неналичието на лекари направи във фейсбук кметът на морския град Димитър Николов. Легла има, можем и още да разкрием, само че няма от кое място да внесем лекари и медицински сестри, написа кметът, чийто град и през днешния ден е втори брой на инфектираните след София. Натискът към лечебните заведения е сериозен, а медицинският личен състав е на ръба на изтощението, написа още Димитър Николов.

Ето целия пост на кмета на Бургас Димитър Николов:

Днес имахме дълга и тежка оперативка с шефовете на лечебните заведения в Бургас.  За страдание сме в челните редици по брой инфектирани с Ковид и настанени в болница.

Броят на коронавирус леглата в здравните заведения от през днешния ден е повишен на 522, с 481 приети в болница пациенти.

Към този миг в лечебните заведения има свободни кревати и няма проблем те да бъдат увеличени, както и да ги обезпечим с инсталация. Но няма от кое място да внесем лекари и медицински сестри.

Натискът към лечебните заведения е сериозен, а медицинският личен състав е на ръба на изтощението. Хората в бели престилки поставят неистови старания и се грижат за приетите в болница. Някои даже не се прибират, тъй като няма кой да поеме промените им.

Десетки лекари, медицински сестри и санитари сега са инфектирани. От днешната оперативка стана ясно, че към този момент има няколко случая на наново инфектирани медицински лица.

Знам какви реакции ще предизвикам с този пост, само че съм задължен да предам горещия зов на медиците и да се причисля към него.

Моля ви, съдействайте на бургаските лечебни заведения! На бургаските медици! Знаете по какъв начин! Повтаряно е до погнуса!

Търсете Спешна помощ единствено когато в действителност се постанова!  Доверявайте се на преценката на персоналните лекари и медиците в триажните центрове! Те вземат решение дали пациент е за хоспитализация, или за домашно лекуване.

Почти няма бургаска болница, която да не е изгубила доктор в борбата му с вируса. А инфектираните са десетки. И няма кой да ги смени!

В Белодробната болница 16 % от личния състав е инфектиран. По-леките случаи спят в отделението, с цел да се грижат за настанените заболели. В реанимацията на УМБАЛ от 12 лекари - 4 са инфектирани, както и четири медицински сестри. В останалите отделения доста медици също се лекуват. А потокът на незабавни пациенти отвън коронавирус случаите продължава.

В Бърза помощ губят към този момент втори собствен сътрудник.

Ресурсът от медици е на привършване! Единици са медицинските лица от прилежащи области, които се включват в работата на бургаските лечебни заведения, тъй като кадровият запас и в България, и в Европа е на сериозния си най-малко!

Затова, от името на шефовете на бургаските лечебни заведения, приканвам здравите: апелирам ви, ограничете още повече контактите си! Това ще е вашата неоценима помощ и подарък за медиците и за околните ви!

Призовавам тези, които са инфектирани, само че по някаква причина не са се изследвали, с цел да избегнат карантината: не го правете! С излизането си от вкъщи застрашавате близките! Не е почтено!

От през днешния ден чиновници на УКОРС ще се опитат да облекчат работата на Спешна помощ, като поемат транспорта на изписани пациенти до дома им, в случай че никой от околните им не го направи.

Ще продължим да осигуряваме защитни защитни средства, дрехи и инсталация за лечебните заведения от общинския бюджет и дарения.

Полицията ще продължи да прави инспекции по адреси на карантинирани и на търговски обекти. От РЗИ са в непрекъсната съгласуваност с бургаските лечебни заведения.

Но в тези напрегнати дни най-ценната помощ ще бъде вашата. Благодаря ви за разбирането!

И на край: Ще продължа да трия, без даже да прочета, всички имейли и известия, които ми “разкриват ” международния скрит план и “измислицата ” ковид. От почитание към неистовите старания на медиците.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР