Драматичен развой в следващите часове и дни ще има ескалацията

...
Драматичен развой в следващите часове и дни ще има ескалацията
Коментари Харесай

Мохамед Халаф: Драматичен развой ще има ситуацията в Израел в следващите дни

Драматичен процес в идващите часове и дни ще има ескалацията на напрежението сред Израел и Хамас, която е непредвидена. Това разяснява в “Говори в този момент ” журналистът Мохамед Халаф.

Според него проникването на палестинки бойци в Израел е “разузнавателен и боен неуспех ” на страната

“Израелците са проспали такова нещо да се случи. То е проведено несъмнено от няколко месеца и не е инцидентна интервенция, само че Хамас изполваше доста хитри трикове. В продължение на няколко месеца внушиха на израелците, че те не са подготвени за война ”, съобщи Халаф.

Мохамед Халаф е на мнение, че през идващите дни ще има нови офанзиви против Израел от пропалестински организации.

“Правителството на израелския министър председател Бенамин Нетаняху е пленник на така наречен радикална религиозна десница, а министрите на вътрешната сигурност и на финансите водят открита война против палестинците. Дори приканиха изгонването им от териториите, на които се намират. Това е една проведена война от Израел, само че не без Иран. Финансирането на Хамас и Ислямски джихад идва от Иран. Преди месеци самият президент на Иран презупреди Израел в една от неговите речи – сподели, че в случай че Израел продължава с политиката, която организира сега, би трябвало да осъзнае, че този път войната ще бъде по необятна, по мощна и ще има обединяване на фронтове, разяснява още Халаф.

По думите на журналиста Нетаняху и армията са сложени в обстановка, която не се е осъществявала от доста години – 30 след съглашението сред Палестина и Израел.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР