Драматичен финал, продължения, дузпи… и отново Севиля е шампион в

...
Драматичен финал, продължения, дузпи… и отново Севиля е шампион в
Коментари Харесай

Севиля остава без пропуск – 7 от 7 трофея в Лига Европа

Драматичен край, продължения, дузпи… и още веднъж Севиля е първенец в Лига Европа!

Намиращият се на 11-та позиция в испанската Ла Лига тим се наложи над италианския Рома в решителната борба, играна на стадион „ Пушкаш Арена “ в Будапеща, Унгария. Редовното време приключи при тъждество 1:1, като двата отбора означиха по едно попадение в двете полувремена. В продълженията не падна нов гол, а при дузпите „ вълците “ от Рим сбъркаха на два пъти.

В антигерой за римския клуб се трансформира Джанлука Манчини, който си вакара автогол в постоянното време и пропусна от бялата точка.

Финалът не бе подминат и от няколко противоречиви съдийски отсъждания, а двата състава бяха горещо подкрепяни от трибуните от по над 20 000 свои последователи.

Как се разви срещата:

Звездата на Рома Пауло Дибала стартира измежду стартовите 11-сет, макар че в часовете преди срещата се спекулираше доста към неговото вероятно присъединяване. Той означи и откриващото попадение в 35-ата минута.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Тимът на Жозе Моуриньо стоеше по-убедително на терена през първата част, само че неточност в отбраната при започване на второто полувреме и автогол на Джанлука Манчини в 55-ата минута донесе тъждество. Манчини бе помощник за първото попадение, само че до края на срещата нямаше никакъв шанс.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Севиля взе владението на топката след почивката и попадението си, до момента в който Рома заложи на обичайния си жанр – на контраофанзива. Второто полувреме мина и под знака на две обстановки за дузпи. Първо, Севиля получи такава от рефера Антъни Тейлър, като претенциите бяха за нарушаване на Ибанес против Окампос. Повторенията анулираха решението на британския арбитър. Шест минути по-късно Рома искаше углавен удар за игра с ръка в наказателното поле, само че реферът Тейлър бе хладнокръвен, че няма такава.

 Снимка: БГНЕС/EPA

В продълженията напрежението извънредно се изостри, а и основният арбитър спомагаше за това с решенията си. Той спести втори жълт картон на Ерик Ламела от Севиля, а наставникът на Рома Жозе Моуриньо на няколко пъти не сдържа нервите си. Неговият отбор можеше да реши срещата в последните секунди, само че гредата попречи на Смолинг.

При дузпите пропуски направиха отборът от Андалусия не пропусна – точни бяха Окампос, Ламела, Ракитич и Монтиел (след пребиване). За Рома само опитът на Кристанте съумя, до момента в който след него пропуски направиха Манчини и Ибанес.

 Снимка: БГНЕС/EPA

Севиля печели седми край в Лига Европа за последните 17 години, а Жозе Моуриньо загуби първия си европейски край, като до момента имаше пет сполучливи борби.

Етикети: Лига ЕвропаРомаСевиляфинал
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР