Драмата на британския режисьор Мартин Макдона "Три билборда извън града"

...
Драмата на британския режисьор Мартин Макдона "Три билборда извън града"
Коментари Харесай

"Три билборда извън града" е филмът с БАФТА


Драмата на английския режисьор Мартин Макдона "Три билборда отвън града" (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) получи премията на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА) в категорията "Най-добър филм". Това стана известно на 71-та гала по връчването на премиите, която се организира в неделя в Лондон.

Този филм, който бе почетен с редица влиятелни награди, бе препоръчан в девет категории. Победи в четири от тях - измежду които "Най-добра женска роля" за Франсис Макдорманд, "Най-добър автентичен сценарий" и "Най-добра мъжка поддържаща роля" за Сам Рокуел.

Сред премиите за "Три билборда..." са четири "Златни глобуса", три награди на Актьорската колегия в Съединени американски щати, приз за най-хубав сюжет на Венецианския кинофестивал и зрителската премия на фестивала в Сан Себастиян. За "Оскар" номинациите са в 7 категории.

Другият основен кандидат за „ бронзовите маски ” е сантименталната фентъзи драма на мексиканския режисьор Гилермо дел Торо „ Формата на водата ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР