Драконовски мерки и промени в Министерството на младежта и спорта

...
Драконовски мерки и промени в Министерството на младежта и спорта
Коментари Харесай

Спортният министър уволнява задържания за подкуп служител на ведомството

Драконовски ограничения и промени в Министерството на младежта и спорта след корупционния скандал с специалиста във ведомството има намерение да предприеме министърът. Иванов ще бъде уволнен дисциплинарно, посочи Илиев.

" Бъдете сигурни, служителят, заловен с парите, ще бъде отхвърлен още на следващия ден. По закон, с цел да бъде уволнен дисциплинарно, би трябвало да има решение на съда или прокуратурата. Със сигурност този човек няма да се върне повече в ММС ", разяснява още той в ефира и на Нова телевизия.

" Оттук нататък ние ще създадем промени, естествено, които да сведат до най-малко, до нула, опциите за подобен вид интервенция. В последна сметка Министерството на спорта е ресурсно министерство, и там, където има пари, постоянно може да се откри някой, който да се изкуши и да посегне ", разяснява Илиев.

" Бях сюрпризиран с новината на летището в Истанбул, когато се прибирахме от Азербайджан. Ние не толерираме корупцията, и в случай че някой си е разрешил да се изкуши, тези неща към този момент няма да са вероятни и ще се понесат последици ", сподели министърът на спорта.

По думите му всеки, който работи в Министерството на младежта и спорта, би трябвало да пази положителното име на министерството. " Трябва да почистим името на спорта, вкарваме драконови ограничения. Ще разпишем нови правила в договорите за финансиране за цялостна бистрота и отчетност за разходването на обществените средства. Все отново това са пари на данъкоплатците ", добави министърът.

Той е изискал повече информация по случая от прокуратурата. Министърът посочи, че познава задържаните от момента, когато е заел поста, а преди този момент не.

" Важно ми е да работя почтено, транспарантно и намерено, защитавайки публичния интерес, осигурявайки най-хубавите условия за спортистите ", сподели още Димитър Илиев.

Иван Иванов - татко и наследник - са упрекнати за искане и приемане на рушвет в съучастничество, като Иван Иванов - старши, е помощник на сина си. Иванов - младши е основен специалист в спортното ведомство, а татко му - старши треньор на националния тим по повдигане на тежести.

Според източници на Българска национална телевизия Иванови са поискали 62 500 лв. от президента на Федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид. Двамата към този момент са с повдигнати обвинявания от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР