Драч. От бурното време, което обхвана почти цялото албанско крайбрежие,

...
Драч. От бурното време, което обхвана почти цялото албанско крайбрежие,
Коментари Харесай

„Нова ТВ“ : Двама души се удавиха заради лошото време в Албания, над 15 са спасени

Драч. От бурното време, което обхвана съвсем цялото албанско крайбрежие, предизвиквайки високи талази в морето, двама души изгубиха живота си, а 15 бяха избавени с помощта на дейностите на спасителите, към която се причислиха членове на специфичното звено за бързо реагиране, осведоми македонският ефирен канал “Нова ТВ “ .
Високите талази в Джири и Лазрит прекатурнаха скутер, ръководен от мъж на 33-годишна възраст, който умря от пострадванията си в болница в Драч, където съгласно албанските медии 50-годишна жена бе изведена от морето, само че лекарите не са съумели да я спасят.
Междувременно двама туристи във Велипоя, в това число дете, са били избавени от високите талази, които се образували вследствие на бурята.
Албанската гранична полиция избави 14 души, включително девет чешки туристи, които бяха блокирани в пристанището на Вилун във Велипоя. Останалите пет души са от Албания и Косово, всички са приети в болница и са отвън заплаха за живота.
Властите приканват всички туристи да бъдат оптимално внимателни и за всяка потребност да се обаждат на безвъзмезден номер 112. Поради бурята в Албания морският трафик е пресечен.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР