ДПС внася нов сигнал до прокуратурата по темата с т.нар.

...
ДПС внася нов сигнал до прокуратурата по темата с т.нар.
Коментари Харесай

ДПС поиска прокуратурата да разпита правосъдната министърка

ДПС внася нов сигнал до прокуратурата по тематиката с така наречен златни паспорти и изиска правосъдната министърка Надежда Йорданова да бъде привикана от обвиняването за разпит.

Това оповестиха през днешния ден водачът на партията Мустафа Карадайъ и депутатът Хамид Хамид на брифинг в Народното събрание.

Поводът този път е изявление на Йорданова при вчерашното й присъединяване в предаването " Лице в лице " по бТВ - че при съмнителното предоставяне на капиталово поданство имало забъркана и адвокатска адвокатска фирма, обвързвана с Движение за права и свободи.

Днес Хамид изрично отхвърли Движението да има общо с каквито и да е било сходни адвокатски фирми, както и член на партията или народен представител да взе участие в издаването на " златни паспорти ". И изиска прокуратурата да разпита министърката.

" Настояваме прокуратурата да разпита министър Йорданова, тъй като яевно тя има информация, която е от голяма важност по инспекцията за " златните паспорти ". Нека да бъде по този начин добра да показа тази информация ", съобщи Хамид.

Дали и това искане на Движението ще бъде задоволено, сходно на почналата от прокуратурата инспекция по сигнали на партията точно за капиталовото поданство, следва да забележим.

Засега Надежда Йорданова е " привикна " единствено от към момента ръководената от Сотир Цацаров КПКОНПИ - да кажела какви сигнали има против Иван Гешев.

Припомняме, че по същия метод привикан от държавното обвиняване бе министър председателят Кирил Петков, както и началничката на кабинета му Лена Бориславова - да споделят информация за изброените от Петков лица, забъркани съгласно него през годините (засега най-много в медийни изявления без особени прокурорски проверки) в разнообразни корупционни кавги.

По същия метод обвиняването действа и с вътрешния министър Бойко Рашков - поради изказванията му, че знае къде са отишли откраднати от строителството на автомагистрала " Хемус " милиони.

С други думи - в този момент Движение за права и свободи желае Надежда Йорданова да бъде разпитана, според текстове от конституцията и от Наказателно-процесуален кодекс, съгласно които жителите са длъжни да кажат какво знаят що се касае до хипотетично осъществено закононарушение.

Мустафа Карадайъ пък отново засегна тематиката " Делян Пеевски ". За да разгласи, че той бил най проверяваният народен представител, а в този момент финансовият вицепремиер и министър Асен Василев оказвал напън върху чиновниците на Национална агенция за приходите още веднъж да му вършат проверка. Това било " проверка на проверката ". А натискът - непозволен.

Отделно, по проблема с заема на Българската банка за развиване към " Булгартабак ", където Пеевски бе апетитен за притежател, Карадайъ напомни отговор на Петков в качеството му на длъжностен министър на стопанската система до депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев от предишния август. В което Петков дава отговор, че не е намерено " непосредствено присъединяване " на Пеевски.

Повод за припомнянето бе въпросът, който преди ден Петков насочи до Иван Гешев - има ли връзка отпущането на заема с личността на предприемача, някогашен издател и сегашен народен представител от Движението.

" Явно господин Кирил Петков не си има вяра към този момент и на своя автограф. Но и Конституционният съд по този начин сподели, че неговият автограф е лъжовен ", уточни иронично Карадайъ, визирайки решението на Конституционен съд за двойното поданството на някогашния длъжностен министър на стопанската система.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР