ДПС ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите

...
ДПС ще внесе искане за изслушване на министрите на финансите
Коментари Харесай

ДПС иска изслушване на двама министри за списъците по закона Магнитски

ДПС ще внесе искане за чуване на министрите на финансите и стопанската система за описите по закона " Магнитски ". Това сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи в декларация от името на група.

" Къде в " Магнитски е правилото за непорочност до доказване на противното? Къде са изнасянията на доказателства за виновност, къде е отбраната в това дамгосване? Нашите сътрудници от Съединени американски щати могат да си одобряват, каквито желаят закони. Нашето почитание към тях като сътрудници ще продължи и за в бъдеще. Това не е неотменима наша политика, само че за какво и кой разрешава на българското държавно управление да придвижва законодателство на Щатите на българска територия, откакто то не е пренесано на европейската. Кой разрешава това да се случи? Ние няма да спрем. Следващата седмица ще внесем искане за чуване на финансовия и икономическия министър за описите, на каква основа са направени, въз основа на кой български закон и така нататък и тъй наречените? ", сподели още Йордан Цонев.

Йордан Цонев съобщи, че Движение за права и свободи ще взе участие във всевъзможни съвещания и разговор по всички тем, в това число и правосъдната промяна. " Когато приказваме за самостоятелна правосъдна власт, същинска самостоятелна - имате нашето партньорство и единодушие ", акцентира още той.

В декларацията си Йордан Цонев отговори и на Христо Иванов за Иван Гешев, като попита къде е тук диалогът за Лозан Панов и той дали не е уронил престижа на правосъдната власт. " Той не изнася ли поитически отчети, не взе участие ли в политически събития? Не е ли страна в политическия развой, макар експлицитната възбрана? ", сподели още Цонев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР