ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството, внесен от

...
ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу правителството, внесен от
Коментари Харесай

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

ДПС ще поддържа вота на съмнение против държавното управление, импортиран от Движение за права и свободи, само че ще изложи свои претекстове против кабинета „ Борисов 3 ” в пленарната зала. Това заяви пред БТВ депутатът от придвижването и зам.-председател на Народното събрание доктор Нигяр Джафер.

„ Корупцията е прекомерно изчерпателен проблем ”, уточни тя по отношение на определения от социалистите претекст за вота и разяснява, че е по-добре дебатът да е ориентиран към секторните политики.

„ В залата мисля, че ще се случи добър спор. Въпросът е дали ще се поправят част от грешките, които се позволяват ”, уточни Джафер. Това значи ли, че Движение за права и свободи не желаят рухване на държавното управление? „ Неизменната ни позиция е срещу кабинета и срещу формата на ръководство. Крайният шовинизъм води до етнонационализъм на Балканите, това е доста по-опасно ”.

„ Движение за права и свободи продължава да бъде съпротива, ще продължава да упорства при правене на коалиция партиите да ръководят въз основата на близки стратегии и общи цели ”, заяви доктор Нигяр Джафер.

Тя означи, че националистите и ГЕРБ и сега имат несъгласия, които са по-дълбоки от Истанбулската спогодба и втория въжен превоз на Банско. По отношение на интернационалния документ, скарал Патриотите и хората на Бойко Борисов, Джафер изясни, че Движение за права и свободи ще има позиция при започване на идната седмица, само че персоналното й мнение е, че страната ни би трябвало да го ратифицира.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР