„ДПС се готви за предсрочни избори. Мисля, че те вече

...
„ДПС се готви за предсрочни избори. Мисля, че те вече
Коментари Харесай

Хамид: И утре да подаде оставка правителството, ще е късно

„ Движение за права и свободи се готви за предварителни избори. Мисля, че те към този момент закъсняват. Това е най-слабото, най-неподготвеното и неспособно след комунизма държавно управление, което вместо да взема решение проблемите на страната, се занимава с тортите на брачната половинка на премиера. И на следващия ден кабинетът да подаде оставка, ще бъде късно”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се " по Нова тв зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид.

От Движение за права и свободи не са обсъждали тематиката за избор на съмнение. „ Всяко деяние на държавното управление обаче е избор на съмнение. Виждате и несъответстващото държание на премиера по време на срещата с превозвачите”, разясни той.

Ако някоя друга партия внесе подобен избор, Движение за права и свободи като съпротива, биха го подкрепили.

Хамид Хамид счита, че напъните на държавното управление да изиска България да бъде изключена от ембаргото, което готви Европейски Съюз върху вноса на съветски нефт, не са задоволителни.

„ Ембаргото значи да останем без нефт, без горива. Ще останем най-вероятно без публичен превоз идващите седмици. Ако има страна в Европейски Съюз, която е най-зависима от съветския нефт, това е България. Няма по какъв начин да не отбележа с огромно отчаяние цялостния неуспех на държавното управление. Ако към Чехия, Словакия и Унгария има задоволително петролни рафинерии, които не са благосъстоятелност на съветската федерация, при нас единствената е „ Лукойл Нефтохим””, съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи.

„ Имаше едно филмче от детските ми години за Макс и Мориц. Кирил Петков и Асен Василев са като тях”, сподели иронично Хамид.

На въпрос за какво Движение за права и свободи са подкрепили Любомир Каримански за шеф на Българска народна банка, Хамид съобщи следното:

„ Подкрепихме го, тъй като беше единствена кандидатура. Знаете, аз и от трибуната имах съмнения дали да поддържа господин Гюров или господин Каримански, който се показа добре на чуванията. Българска народна банка би трябвало да има управител”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР