ДПС предлага промени в закона за НСО, с която държавната

...
ДПС предлага промени в закона за НСО, с която държавната
Коментари Харесай

ДПС предлага промени в закона за НСО

ДПС предлага промени в закона за НСО, с която държавната защита да се заплаща.

В известие до медиите от Движението за права и свободи припомниха поетия от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ ангажимент да внесе ремонти в закона за НСО, които се отнасят до защитата на почетния ръководител на Движение за права и свободи - Ахмед Доган, и депутата Делян Пеевски.
Началникът на НСО: функционалностите и активността на службата да се концентрират до нейната същина Красимир Станчев съобщи, че е имало "напълно несъстоятелни апели " за закриване на службата
Предвижда се тези лица, при положение, че са налице учредения за обезпечаване защитата им, според наредбите на закона, да заплащат защитата си по цена одобрена от Министъра на финансите, по предложение на Началника на Националната работа за защита.

Целта е защитата на тези лица да не е за сметка на бюджета на НСО, като по този метод ще се реализира забележителна финансова дисциплинираност и ограничение на разноските за защита, без да се обиден неприкосновеността и правата на охраняваното лице.
Бойко Ноев: НСО не предстои на промяна, би трябвало да бъде отстранена Бившият министър на защитата съобщи, че НСО не би трябвало да охранява Делян Пеевски и Ахмед Доган, тъй като те имат задоволително средства, с цел да си заплащат за защита
В края на предходната година в изявление за " Дарик " радио президентът разгласи, че съгласно него Пеевски и Доган не би трябвало да употребяват държавна защита. Той изясни, че по искане на НСО е свикана комисията, която дефинира дали едно лице е застрашено и би трябвало да се охранява от НСО.

Тричленната комисия, която се състои от началника на НСО, ДАНС и основния секретар на Министерство на вътрешните работи, още веднъж е постановила защита за почетния пердседател на Движение за права и свободи и депутата Делян Пеевски. В отговор ръководителят на Движение за права и свободи разгласи, че и досега от придвижването са предоставяли колите за защита. Той даде обещание, че ще предложи смяна държавната защита да се заплаща от лицата, които са застрашени.
Борисов: Може да се усъвършенства активността на НСО, без да се прави политика от една злополука Истински пострадвам за детето, другото може да се оправи, посочи министър председателят
Идеята беше подкрепена и от премиера Борисов, който се разгласи за това политиците, които имат партийни дотации, да си заплащат защитата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР