ДПС подава сигнал срещу премиера Кирил Петков на прокуратурата. От

...
ДПС подава сигнал срещу премиера Кирил Петков на прокуратурата. От
Коментари Харесай

ДПС подава сигнал срещу премиера Кирил Петков

ДПС подава сигнал против премиера Кирил Петков на прокуратурата. От партията желаят да се откри дали до момента в който е бил длъжностен министър на стопанската система той е направил незаконно безучастие или закононарушение по работа, като не е изготвил разпоредба по злоупотреби с така наречен златни паспорти, които се дават против огромни вложения на чужденци у нас.

Ето и сигналът на Движение за права и свободи:

" По време на изявление в радио К2 на народния представител Халил Летифов на 12 февруари тази година чухме запис на инетервю на министър-председателя Кирил Петков, в който той в качеството си на длъжностен министър на стопанската система тогава, откакто е схванал, че има порочни практики със златните паспорти, е упълномощил на зам-министъра на стопанската система тогава Калина Константинова да извърши незабавна инспекция и да предприеме дейности по тематиката.

Във връзка със законовото обвързване Министетсото на стопанската система е следвало да изготви разпоредба, която да реализира цялостен надзор и прелиминарен и следващ, която е съображение за придобиване на поданство или непрекъснато престояване.

Такава разпоредба не е нито направена, нито приекта. Затова подаваме сигнал против служебния министър на стопанската система господин Кирил Петков за безучастие. Работа на органите е да открият дали е налице незаконно безучастие. "

Този сигнал е в допълнение към различен, който бе изпратен от депутата Хамид Хамид до прокуратурата още при започване на февруари. В него Хамид бе показал лист с над 120 китайци и руснаци, които употребили едни и същи медиатори и една и съща сума, с цел да получат паспорт у нас.

" Още един път настояваме всеки един съответен случай да бъде тестван и да се откри дали натред с болшинството китайски жители има и съветски олигарски, получили златни паспорти. И да се ревизира в действителност дали на върха на тази пирамида е лицето Стамен Янев (шефът на Българската организация за вложения - б.а.) или нагоре има и други лица ", сподели още Хамид. Той съобщи, че няма да се учуди, в случай че Петков се " скрие " зад решението на Конституционния съд и съобщи, че не е бил министър на стопанската система.

От Движение за права и свободи подсетиха, че са внесли промени сред първо и второ четене в Закона за българското поданство за унищожаване на полукката на поданство у нас. " Такъв законопроект имахме, който не се одобри в зала, само че промени внесохме сред двете четения. Ние настояваме те да се внесе в зала за второ четене законът ", сподели водачът на придвижването и настоя да се одобри концепцията да се ревизират всички случаи, които са получили капиталово поданство и там където се открие нарушаване неотложно да се отнеме.

Карадайъ даде образец с позициите на Европейска комисия, еврокомисията LIBE и президентът Байдън, които се афишират против опцията съветски олигарски и техните фамилии да получават така наречен златни паспорти и да стават по този метод европейски жители и постановат такива наказания против Русия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР