ДПС очаква да получи покана за разговори от кандидата за

...
ДПС очаква да получи покана за разговори от кандидата за
Коментари Харесай

ДПС чака покана за разговори от Мария Габриел

ДПС чака да получи покана за диалози от претендента за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел, съобщи в коридорите на Народното събрание ръководителят на партията и на парламентарната група Мустафа Карадайъ.

Първо, към сегашния миг имаме претендент за министър-председател, в случай че получим покана, ще се отзовем да забележим какви цели ще ни се показват и каква формула, изясни той.

В момента имаме разгласен претендент за министър-председател, да чуем от нея най-малко три или пет целта, какво ще разгласи като планове, изясни позицията на Движение за права и свободи ръководителят на партията. Мисля, че и Габриел не е очаквала и не е направила цялостна стратегия за ръководство, само че най-малко желанията, целите да чуем, да забележим каква формула за държавно управление предлага, тъй като доста разнообразни формули чухме за последните две години, добави политикът. Сега сега нашата оценка е, че това е верният метод. Ако по този метод се реагираше в предходните парламенти, може би те щяха да произведат като ръководство нещо доста по-стабилно, акцентира депутатът.

Процесът се развива, към този момент имаме извървяна една стъпка напред, за последните две години и половина имаме претендент за министър председател, разгласен от първата политическа мощ, и то не в зала за гласоподаване, а задоволително рано и в точния момент, посочи ръководителят на Движение за права и свободи. Той добави, че поръчката на ГЕРБ да приказват с останалите политически сили в Народното събрание, е позитивната стъпка в тази обстановка.

Да вървим малко по малко, с разсъдък, с отговорност към проблемите на хората и страната и в разговор мисля, че може да се откри онази нужна формула за тази обстановка, в която се намираме, уточни Карадайъ.

За кандидатурата на Мария Габриел напомни, че по конституция има разпределени отговорности и Движение за права и свободи се надява да няма еднолични решения, тъй като Министерският съвет е групов орган. По-скоро би трябвало да възстановим нормалността в политиката и да се върнем към основата, разпоредбите, а не в търсене на месии, да чакаме, че някой отнякъде с вълшебен пръчки ще взема решение проблемите, счита Мустафа Карадайъ.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР