ДПС няма да се коалира за бъдещ кабинет със загубилите

...
ДПС няма да се коалира за бъдещ кабинет със загубилите
Коментари Харесай

ДПС готово да подкрепи правителство на новите партии в парламента

ДПС няма да се коалира за предстоящ кабинет със изгубилите изборите - ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че би подкрепило държавно управление на новите три партии. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на придвижването във връзка изборите от 4 април. Движение за права и свободи биха подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание, който да има ясни и точни цели, без да вземат участие в него, сподели Карадайъ, само че и добави, че в случай че трите нови обединения, не съумеят да осъществят кабинет, Движение за права и свободи е подготвена за избори.

Преди брифинга се състоя и първото съвещание на Централнито оперативно бюро на придвижването, на което очевидно е било регистрирано сполучливо показване на парламентарните избори.

Движение за права и свободи реализира доста добър резултат на тези избори, тъй като е единствената партия от последното Народно заседание, която усили своя резултат, заключи Мустафа Карадайъ. " Докато другите две съществени партии, приказвам за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, изгубиха над 300 хиляди едната, другата над 450 хиляди гласа или 20 и надлежно 37 мандата, Движение за права и свободи усили своите гласове с над 20 хил, а мандатите си с над 4 ", регистрира той

Политическата си оценка декларирахме още в изборната нощ - българските гласоподаватели гласоподаваха с готовност за смяна. Ние започнахме смяната от себе си. Още на изборите за членове на европейския парламент 2019 година даже слоганът ни беше “ние залагаме на младите ” и листата ни беше такава,  сподели още водачът на Движение за права и свободи. Той акцентира, че и в този парламент групата на Движение за права и свободи е с младежи.

България би трябвало да взе участие в общия европейски спор и по тази причина, водени от грижата за хората и страната, а вие знаете, че и мотото на акцията ни беше „ Рестарт на държавността,възстановяване на нормалността в политиката “, от Движение за права и свободи заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно заседание,който да има ясни и точни цели,без да участваме в него, изясни той. Движение за права и свободи обаче били подготвени да дадат своите хрумвания за преодоляване на пандемията, справяне с икономическите последствия от нея и други, без да упорстват те да се одобряват.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР