ДПС няма да подкрепи никой от проектите за промени в

...
ДПС няма да подкрепи никой от проектите за промени в
Коментари Харесай

ДПС няма да подкрепи никой от проектите за промени в правилника на НС

ДПС няма да поддържа никой от плановете за промени в правилника на Народното събрание /НС/, тъй като множеството от тях били посягане върху парламентаризма. Това разяснява пред публицисти заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

С промени в правилника от НФСБ, ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация оферират парични наказания за депутати, които отсъстват безпричинно от работа. От Българска социалистическа партия желаят понижаване на възнагражденията на народните представители.

Повечето планове са посягане върху парламентаризма, това е нашата оценка, разяснява Йордан Цонев от Движение за права и свободи. Парламентаризмът не е това, което си мислят някои - натискане на копчета и обслужващ личен състав, уточни той. Цонев означи, че в Конституцията има текст за свободната воля на депутатите.

Никой план не ни харесва и никой план няма да подкрепим, съобщи заместник-председателят на ПГ на Движение за права и свободи. Той разяснява, че са зачестили похищенията върху парламентаризма, в това число и по битово-организационни и финансови въпроси и прикани да се излезе от това дребнотемие.

" Всеки опит Народното събрание да бъде трансфорат в услуга или в прислужник на някого е във щета на жителите, във щета на страната. Оставете кой какво приказва за възнаграждение и така нататък ", уточни Цонев. " Никой не приказва за същинската работа, която би трябвало да прави Народното събрание, никой не приказва за качеството на законите, никой не приказва, че към този момент месеци наред се занимаваме с дневен ред, чиято задача е единствено да запълни времето и това го прави ръководещото болшинство - да не би да вкарат някой законопроект, който да скапе така и така скапания им политически брак с националистите ", разяснява Йордан Цонев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР