ДПС никога няма да бъда глуха опозиция за важните неща

...
ДПС никога няма да бъда глуха опозиция за важните неща
Коментари Харесай

Цонев: ДПС никога няма да бъде глуха опозиция

Движение за права и свободи в никакъв случай няма да бъда глуха съпротива за значимите неща за България. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев в утринния блок на Нова телевизия.

Той акцентира, че от първия ден на сформиране на това правителствто, са декларирали, че желаят този кабинет да падне.

Хората на Движение за права и свободи са пометени от тази власт. Няма нито един назначен човек от Движение за права и свободи, посочи депутатът.

Цонев разясни, че поддържат онази част на митинга, които желаят промени, само че са изрично срещу онази част от митинга, която поругава знам, герб и институции , тъй като по думите му те са на хората.

По мотив депутатът от Движение за права и свободи означи, че оценката на партията съответствува с огромна част от обективните рецензии в отчета и част от резолюцията за страната.
 Медиите да се върнат в коридорите на Народно събрание даде обещание Йордан Цонев
Медиите да се върнат в коридорите на Народно събрание даде обещание Йордан Цонев

Движение за права и свободи са възмутени от обстановката с медиите в Народното събрание

Приемаме рекомендациите на Венецианската комисия и европейските отчети, претворяваме ги в законодателство и не даваме време да забележим дали механизмите са верни. Веднага ще ви дам образец. Висш съдебен съвет се раздели на две. Колко време действа той, че незабавно го нападнаха? Когато приказваме за промяна в правосъдната система, би трябвало да сме наясно, че е нужно време, с цел да забележим дали тя работи ", разяснява ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи.

За рецензията за прозрачността на медиите у нас, Цонев съобщи, че от Движение за права и свободи имат намерение да насочат питане към културния министър Боил Банов кои медии не са заявили собствеността си. Той регистрира обстоятелството, че в закона липсват наказания за тези, които не заявяват собствеността. Депутатът напомни, че на никое място в Европа няма възбрана политици да имат медии.

Той разяснява и независимостта на правосъдната система. " Независимостта е значимо изискване за вярното й действие. Законодателството, което приехме, планува отчетност на основния прокурор на всеки 6 месеца. Първият подобен е след 10 дни, сподели още Цонев.
 Европейска комисия регистрира, че българите стачкуват поради политическата корупция Обновена
Европейска комисия регистрира, че българите стачкуват поради политическата корупция

Евродокладът обръща внимание на правосъдната системата и връзките сред политици и медии

Във връзка с политическата рецесия у нас Цонев посочи, че доста от дълго време от Движение за права и свободи са предизвестили, че спорът сред Борисов и Радев ще се трансформира в институционална война и това ще отслаби доверието в институциите.

По мотив изказванията на Цветанов, че ползи на Държавно стопанско предприятие са обслужвани от ГЕРБ, Цонев изрично съобщи, че в това няма нищо правилно и запита: От по кое време имаме вяра на Цветанов?

Цветанов ми наподобява на изгонения Местан. Всеки, който потегля да прави план се пробва да се качи на гърба на Движение за права и свободи, акцентира още Йордан Цонев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР