ДПС не подкрепя износа на нефтени продукти и внася законопроект

...
ДПС не подкрепя износа на нефтени продукти и внася законопроект
Коментари Харесай

ДПС отрече да подкрепя износа на нефтени продукти: Това е поредна лъжа по наш адрес

ДПС не поддържа износа на нефтени артикули и внася законопроект за надзор за използването на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, създаден или импортиран от Русия. Това разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група Мустафа Карадайъ.

" Поредна неистина по адрес на Движение за права и свободи от " кръга на лъжата ". В обявата на лъжците през вчерашния ден в 19:06 ч. настояват, че сме подкрепяли износа на нефтени артикули макар европейския правилник и дерогацията за нас, за България ", съобщи Карадайъ пред публицистите и напомни:

" Ние от Движение за права и свободи още по време на съвещанието на Комисията по енергетика декларирахме, че ще внесем законопроект по използването му и аз желая да ви го покажа, той към този момент има и входящ номер ". 

Карадайъ сподели документа и съобщи, че той е наименуван " Закон за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море и на нефтопродукти с генезис или изнесени от Русия ".

Ден по-рано на брифинг в МС служебният вицепремиер по икономическата политика и министър на превоза и известията Христо Алексиев съобщи, че няма експлицитна възбрана за експорт на нефтопродукти, създадени от недопечен съветски нефт, импортиран по море, а единствено по нефтопровод.

От ГЕРБ пък желаеха по време на съвещанието на енергийната комисия тълкуване от Европейска комисия по отношение на смисъла на дерогацията, подписана сред нас и Европейски Съюз, отнасяща се до съветския петрол.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР