ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със

...
ДПС не е имало нито задкулисни, нито публични взаимодействия със
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: ДПС не е имало задкулисни или публични взаимодействия със Слави Трифонов

" Движение за права и свободи не е имало нито подмолни, нито обществени взаимоотношения със Слави Трифонов на тематика политика " - това съобщи пред БНР евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Илхан Кючюк във връзка изказванията, че партията му стои зад " ИТН " и проектокабинета му.

Той посочи, че е въпрос на политическо решение в Движението дали ще поддържат препоръчаното от Трифонов държавно управление.

Кючюк акцентира, че не познава хората, които бяха препоръчани за министри .

Лидерът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов съобщи преди два дни:

" Бойко Рашков направи заслон на " ИТН ". Размениха с Движение за права и свободи представители на секциите, комисиите ". Според Борисов част от гласовете от Движение за права и свободи са отишли точно в партията на Слави Трифонов.

Самият Трифонов обаче изрично отхвърли такава връзка:

" Нашето предложение за държавно управление не е нито на Борисов, нито на Доган. Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и " ИТН " ще работи в никакъв случай повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали - " ИТН " не предлага порции ".

" Една партия е сполучлива, в случай че успее да показа концепциите си. Това се назовава в западните демокрации устояване на правила и на позиции. България няма потребност от политическо опълчване, а от трезви решения, които да ни изведат от последните места в Европейски Съюз. За това се желае национално изпитание и политическа воля ", сподели още Кючюк през днешния ден.

Според него в България идва времето на италианския сюжет за чести парламентарни избори :

" Има обозрим риск от отиване на нови избори, което не е за предпочитане ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР