ДПС изпраща информация до висшите европейски институции за по думите

...
ДПС изпраща информация до висшите европейски институции за по думите
Коментари Харесай

ДПС изпраща информация до висшите европейски институции за безобразия по време на предизборните кампании през 2021 година

ДПС изпраща информация до висшите европейски институции за по думите им безобразия по време на предизборните акции през 2021 година Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на брифинг в Народното събрание. Карадайъ разгласи, че тези дейности са в отбрана на страната, държавността и правата и свободите на българските жители.

" Изпращаме систематизирана информация до Европейска комисия и до европарламента за безобразията, осъществени по време на предизборната акция в деня на изборите на 11 юли и 14 ноември ", сподели още Карадайъ и посочи, че информацията е изпратена до ръководителя на Екологичен потенциал, ръководителя на Комисията по цивилен свободи и вътрешни работи, до ръководителя на Комисията по правни въпроси на Екологичен потенциал, до ръководителя на Комисията по петициите на Екологичен потенциал, до ръководителя на Комисията по правата на индивида на Екологичен потенциал, до ръководителя на Групата за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права към Комисията по цивилен свободи, до ръководител на Европейска комисия, до заместител - ръководителя на Европейска комисия с сектор " Ценности и бистрота ", до заместник-председател на Европейска комисия с сектор " Демокрация и демография " и други.

Председателят на Движение за права и свободи разясни, че става въпрос за нарушени права на българки жители, обезпечени от Хартата на права на Европейски Съюз, измежду които правото на цялост, възбраната за изтезания и безчовечен и унизително отношение, правото на независимост и сигурност, зачитането на персоналния и фамилния живот, свободата на мисълта, съвестта и религията и други. " На парламентарните избори и предизборната акция за изборите на 11 юли и 14 ноември ние от Движение за права и свободи получихме голям брой сигнали от български жители, наши симпатизанти и наши членове, които са били подложени на напън и тормоз от милицията в България. Българската полиция не би си разрешила да прави, каквито и да са противозаконни дейности.

Ние поддържаме всички законни дейности на полицията и на органите на реда ", сподели още Карадайъ. По думите му натискът и тормозът се показва в всеобщо насилствени инспекции на лицата и тяхното имущество. Стана ясно, че един от репресираните е стартирал гражданска петиция против полицейските репресии. Евродепутатът Илхан Кючук разгласи, че всички дейности са продължение на институционалното съдействие с европейските институции. " Имахме изпратена систематизирана информация, нарочна политическа задача. Тук към този момент изпращаме систематизираната информация след получените отговори от формалните български управляващи, след заложените парламентарни въпроси и сътрудниците, които всеки ден слагат въпроса за полицейския произвол ", сподели още Кючук.

Той уточни, че с паника чете някои журналистически тълкования, че Движение за права и свободи дребнаво се занимава с този въпрос. " Ние го вършим институционално. Това още веднъж не е дребнаво. Разбира се, има механизъм, който следи върховенството на правото в Европейски Съюз, той е учреден на четири съставния елемент, само че ние желаеме той да бъде уголемен. Ние желаеме към сегашния механизъм да бъде включен и смисъла на член 2 от Договора за Европейски Съюз - Европейска комисия да следи правата на индивида, в частност правата на малцинствата ", сподели Илхан Кючук. Евродепутатът прикани всички свои сътрудници гражданското общество да се създадат всички старания да поддържат петицията против полицейските репресии. Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ отговори и на въпроси за машинното гласоподаване и за закриването на Специализирания съд и прокуратура.

" И двата въпроса по един или различен метод са свързани с тематиката, без значение че са радикално разнообразни като въпроси. Първо, за машинното гласоподаване дали да е наложително или не и хартиеното гласоподаване. Ние от Движение за права и свободи и от трибуната на Народното събрание и в медийни изяви, изрично заставахме зад машинно гласоподаване, обаче в какъв модел. Машинно преброяване не хартиените бюлетини. За нас дали да е машинно или хартиено гласуването не е самоцел. ", сподели още той. Според него подобен модел ще реши всички проблеми. По думите му при закриването на спецсъдилищата и прокуратурата би трябвало да се работи деликатно. " Помня времето, когато в общественото пространство имаше един интензивен спор, по какъв начин от нашите европейски сътрудници и от Венецианската комисия се чака да създадем Специализиран съд и го направихме ", сподели още Карадайъ.

Според него би трябвало да има задоволително изчерпателен разбор и да си сложим за цел какво желаеме да реализираме като правосъдна система и тогава да се пристъпва към деяние. " Сега ръководещите, които към този момент 9 месеца са на власт, същите министри, без значение в какви кабинети, 9 месеца са на власт. Виждаме за тези 9 месеца рецесиите не се вземат решение, а се задълбочават. Неспособността им да се оправят с рецесиите и тяхната отпадналост, се пробват да я трансферират с разнообразни други сфери, с разнообразни други тематики, които слагат на дневен ред пред медиите. Само че на хората и на обществото дневният ред е различен ", добави още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР