ДПС е фокусирано единствено и само върху защитата на един

...
ДПС е фокусирано единствено и само върху защитата на един
Коментари Харесай

Кирил Петков пак нападна ДПС

ДПС е фокусирано само и единствено върху отбраната на един от депутатите в Движението за права и свободи - Делян Пеевски.

Всички диалози от парламентарната трубуна и в медиите са в цялостна отбрана на Делян Пеевски. Разбирам, че на Движение за права и свободи това им е единственият фокус, само че мисля, че може да се фокусираме и върху по-важни въпроси с изключение на неговата цялостна и цялостна отбрана. Българското население знае за какво го вършиме. Така министър-председателят Кирил Петков поде нова офанзива против Движение за права и свободи от парламентарната естрада.

" Няма да спрем да ви занимаваме със законосъобразността и битката с корупцията, които някак си взеха да ви убиват като тези чипици от фотографията. Движение за права и свободи ще отбрани всеки български жител, който е станал обект на вашата експанзия и на кална акция, даже да е от " Продължаваме промяната ", тъй като знаем и за сътрудници от Политическа партия, които са станали обект на тази експанзия.

Да, ние ще ги пазиме, всеки почтен, който е наклеветен, ще бъде защитаван. Това е върховенството на закона и тук и на всички места ", съобщи от парламентарната естрада Станислав Анастасов от Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи упрекна министър-председателя Кирил Петков, че непозволено е подписал контракт за модернизацията на жп линията Волуяк-Драгоман, която вместо с европари ще бъде осъвременена със средствата на българския поданик.

Депутатът от Движение за права и свободи Станислав Анастасов напомни на премиера, че той е пристигнал на власт с гръмките изречения за битка с корупцията. „ Дойде време да подкрепите гръмките си думи с дейности. Но какво се случва “, сподели той и даде за образец подписания контракт от Министерството на превоза и НКЖИ за посочената по горе железопътна линия, която ще свързва България с Европа.

Проблемът, съгласно Анастасов, е, че подписването е станало преди полученото утвърждение от Европейската комисия. „ На какво съображение Министерски съвет е разпоредил подписването на този контракт, откакто Европейска комисия към момента не е одобрил този контракт? Ще предприемете ли дейности за прекъсване на този контракт и в какъв период, откакто подписването е осъществено в несъгласие със закона? И апелирам ви, господин министър председател, за доста съответни отговори, а не да си приказваме за времето в Манитоба “, настоя Анастасов.



Министър-председателят Кирил Петков съобщи, че тази линия е от национално значение и затова е приоритет на неговото държавно управление. „ Решението от 9 май да се подпише контракт за безплатна помощ на НКЖИ е в сходство със закона “, сподели министър председателят и цитира нормативни актове, съгласно които за огромни планове може да се даде финансиране преди те да бъдат утвърдени от Европейска комисия. Такова решение е взето през 2013 година

В същото време Петков сподели, че при отрицание на парите от Европейска комисия, тогава те ще бъдат планети от НКЖИ и Министерски съвет. „ Всички законови условия са спазени. Ще има доста деликатно следене на тези планове за цялостното им и качествено осъществяване. Мога да подсигурявам, че всичко е в границите на закона. Промяната в действителност е пристигнала “, сподели в умозаключение министър председателят.

Този отговор обаче не беше сметнат за задоволително съответен от задаващия въпросите депутат и той се обърна към премиера със следните обвинявания: „ Страхопочитаеми министър-председател Петков, изговорихте доста фактология, които до някъде са правилни. Но отново не отговорихте на въпросите. Има процедура, вие за някъде бързате да платите 166 милиона лв., с цел да заобиколите Европейска комисия. Дали бързате за влака Волуяк-Драгоман занапред ще забележим “, сподели Анастасов.

Той съобщи, че Петков се е застраховал към този момент и по този контракт парите вместо от Европейска комисия ще излязат от джоба на елементарния българин. Анастасов съобщи, че Петков не е доста наясно със законите и по какъв начин работи Европейска комисия, вместо това прави внушения и хвърля тиня по Движение за права и свободи. Когато вие хвърляте тиня по Пеевски, вие вършиме това, което твърдите, че вършат другите, добави Анастасов.



Премиерът Кирил Петков взе присъединяване в парламентарния надзор. Към премиера имаше едно запитване, отправено от Движение за права и свободи и то се отнася до Решение на Министерски съвет, с което е позволено Министерство на превоза и известията и Национална компания " Железопътна инфраструктура " да подпишат контракт за финансиране на план " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп сектор Волуяк - Драгоман - фаза 1 ", с отпусната финансова помощ в размер на 166, 2 млн. лв., обезпечени от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020.

Снимки: Агнес Методиева, Lupa.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР