ДПС беше в основата на борбата срещу тоталитаризма и комунизма,

...
ДПС беше в основата на борбата срещу тоталитаризма и комунизма,
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: ДПС беше в основата на борбата срещу тоталитаризма

ДПС беше в основата на битката против тоталитаризма и комунизма, съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ.

Карадайъ взе участие в представянето на българския превод на книгата на сър Греъм Уотсън „ Изграждането на демократична Европа: Проектът АЛДЕ “, в която английският политик показва неговата позиция за развиването на демократичното придвижване в европейската политика.

„ Когато чете книгата, човек не просто отгръща страница след страница от построяването на демократична Европа, а преоткрива личната си история, премисля я и поглежда към демократичните хоризонти. Книгата е не просто история на демократична Европа, тя съдържа доста биографични информации и народопсихологични линии “, означи водачът на Движение за права и свободи.

В книгата си създателят обръща внимание на концепциите на либерализма, намерили отражение и в нашата страна.

„ Когато чета книгата, върху мен се стоварват спомените за началото на демокрацията. Връщам се обратно, във времето на основаването на Движение за права и свободи и прохождането на демокрацията. Независимо от опита за ревниво изключване на Движение за права и свободи от полето на битката против тоталитаризма, рухването на комунизма, успеха на демокрацията, установяването на демократичните полезности, евроатлантическата ориентировка на страната, запазването на мира, участието на страната в НАТО и Европейски Съюз, ролята на Движението за права и свободи в този развой е безспорен факт “, счита Карадайъ.

„ Исторически, най-голямата заслуга за рухването на тоталитарната власт, има проведеният отпор от страна на Движение за права и свободи. Включително и проведените от пандиза от нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган мирни митинги през месец май 1989 година “, добави още той, давайки за образец интервала на Възродителни развой.

„ Чест прави на сър Греъм Уотсън, че вярно е диагностицирал избрани болестни процеси на демократичното развиване на България и почтено и искрено го е написал в своята книга, оставайки правилен на своя изискан жанр, тактичност и дипломатичност “, сподели в речта си водачът на Движение за права и свободи. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР