Дойде времето на петъчните парламентарни декларации. И отново ГЕРБ и

...
Дойде времето на петъчните парламентарни декларации. И отново ГЕРБ и
Коментари Харесай

Нинова хвали лява България, ГЕРБ хвали Борисов

Дойде времето на петъчните парламентарни заявления. И още веднъж ГЕРБ и Българска социалистическа партия приковаха погледите. Председателката на левицата Корнелия Нинова първа направи презентация на партията си като опция на ръководещите. Буквално...

Соцлидерката прожектира своите хрумвания за "лява България " и акцентира, че народът щял да живее по-добре, в случай че ръководещите одобряват 31 законопроекта на Българска социалистическа партия, които в последна сметка били отхвърлени.

Нинова подчертава върху положението на държавните и общински лечебни заведения, като уточни, че с 500 млн. лв. можело доста от закъсалите здравни заведения да бъдат избавени от банкрут. Тя сподели концепциите си за 50 лв. данъчно облекчение за дете в работещо семейство, както и предложенията на левицата за преизчисляване на пенсиите, за което били нужни 810 млн. лв.. Нинова не пропусна и концепциите за "културен чек " за младите и Закона за комерсиалните вериги.

Председателката на левицата добави, че в края на мандата на кабинета "Станишев " държавният дълг бил 9 милиарда, а след 9 години ръководство на Бойко Борисов - 25 милиарда

"Кой по какъв начин харчи? Ако бяха признати нашите политики, с 1.7 милиарда лв. щяхме да помогнем на 3.5 млн. българи. С 120 постановления кабинетът "Борисов " е раздал 1.9 милиарда лева Знаете ли защо ", сподели Нинова и добави, че Българска социалистическа партия оборва и четвъртия мит, че ГЕРБ няма опция. Алтернативата била в предложенията на социалистите.

"Да дадем опция за избор на народа си! Вярвам в разсъдъка и сърцето на българския народ, че ще изиска смяна на живота си и смяна за България ", сподели още Нинова.

От ГЕРБ отвърнаха с декларация, изчетена от Георги Марков, който предостатъчно нахвали премиера и водач на партията Бойко Борисов. Марков стартира с думи към Българска социалистическа партия, напомняйки им, че четири пъти е изгубила изборите от ГЕРБ. Надълго и нашироко той изброи интернационалните триумфи на Борисов и го разказа като "красив и непретенциозен човек ", който се прибирал тихомълком от срещите си в чужбина.

"Скъпи, Бойко. " Меркел не споделя по този начин на всеки министър председател ", "Снощи гледах телевизия, Меркел му сподели "Браво, Бойко ", "Кой френски президент е приел наш министър председател и след това е пристигнал в България " - с тези и други думи Георги Марков разгласи интернационалните триумфи на Борисов, измежду които - че съумял да организира среща сред Европейския съюз и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Историята я написа ГЕРБ и Бойко Борисов. Казвате "ГЕРБ ни зароби ". Защо не ни освободи президентът? Нали е главнокомандващ ", запита Марков. След като изброи Лукановата зима, епизоди от ръководството на кабинетите "Виденов ", "Станишев " и "Орешарски ", той разгласи, че тройната коалиция е родила ГЕРБ около "порции ". И добави: "Бойко от уединен състезател стана любим в Европейски Съюз и член на ЕНП. "

"ГЕРБ е отворена към Българска социалистическа партия. ГЕРБ прелива от приемливост ", сподели още Марков и прикани за обединяване и опазване на инерцията от европредсседателството. Накрая приключи: "Ние се гордеем с това държавно управление. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР