Дойде това време в годината, когато украсяването за празниците е

...
Дойде това време в годината, когато украсяването за празниците е
Коментари Харесай

Петте най-скъпи коледни украси

Дойде това време в годината, когато украсяването за празниците е неизменима част, както в комерсиалните обекти, по този начин и вкъщи.

Вижте кои са петте най-скъпи украшения за Коледа, продавани до момента.

Сувенирен сет на Христос със Сваровски детайли

Обикновено комплекти със подиуми от живота на Исус Христос се срещат във всевъзможни разновидности, както типичен изчистени, по този начин и богато декорирани. Дизайнерите на този комплект обаче са надминали досегашните арт осъществявания. Сетът е продаден за съвсем 3000 евро от Bergdorf Goodman, което не е изненадващо, като се има поради, че е ръчна направа, обагрен е в злато и е затрупан с кристали Сваровски.

Първата коледна картичка

През 2001 година най-скъпата коледна картичка се продава на търг за повече от 24 000 евро. Оказва се, че тя не просто е най-скъпата, само че и от първите коледни картички в света. През 1843 година първият дизайн за коледна картичка е бил ръчно обагрен от Джон Хорсли. 1000 такива били разпечатани и продадени тогава, само че единствено 12 от тях са налични през днешния ден. Поздравителната картичка, която влиза в класацията, е била изпратена от английския предприемач сър Хенри Коул до неговата баба през 1843 година.

Коледна топка

Най-скъпата коледна топка е продадена през 2009 година на цена от 29 000 евро. Тя е била направена от английски бижутер и може да се похвали с 19 карата злато и повече от 1500 диаманта. Красивото бижу, което прилича глобус или планета, има два пръстена, които я заобикалят като орбити със 188 рубини. Цялата направа лишава година.

Коледен венец от диаманти

Цветар от Лондон прави най-скъпия коледен венец, който е продаден за 3,2 милиона евро. Той е бил украсен с 16 рубини и 32 диаманта. Докато диамантите са безконечни, то листата въобще не са. Зеленината по него е траела единствено 12 дни. Може би не е бил дълготраен венец, само че сигурно е основал много трайно усещане.

Елха за 8 милиона евро

През 2010 година хотел в Абу Даби разрушава върховете за най-скъпа коледна декорация въобще. Огромното коледно дърво е било ситуирано в лоби бара на хотела. По него е имало декорация на стойност 8 милиона евро, с което е влезнало в книгата на Гинес. Високата 13 метра изкуствена елха е била декорирана със сребърни и златни топки, удивителни колиета, обеци и други впечатляващи бижута, които са трепкали от клоните ѝ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР