Дойде сезонът на разцъфтялите дървета и цветя. Колко красива е

...
Дойде сезонът на разцъфтялите дървета и цветя. Колко красива е
Коментари Харесай

Пчелар съветва: ако ви ухапе оса, пчела или стършел само това ще ви спаси от болка или подуване

Дойде сезонът на разцъфтялите дървета и цветя. Колко красива е в този момент природата! Но, ни дебнат пчели, оси и даже стършели. И ухапванията им напълно не са безобидни – изключително в случай че са към устата и носа – могат да блокират дишането, даже в случай че сте едва алергични към отровата на даден тип насекомо. Затова, в случай че ще се размотавате по поляните, не носете облекла с наситени цветове и не правете внезапни придвижвания, тъй като се възприемат като форма на нахлуване! И внимавайте, когато пиете от бутилка. Е, в случай че въпреки всичко са ви ужилили, то може да импровизирате като обработите мястото с естествени лекове. Така ще предотвратите приемането на оток и зачервяване, а и ще намалите болката.

Ето по какъв начин е допустимо да постъпите:

1) разрязвате скилидка чесън и натърквате ужиленото място;

2) търкате мястото на ужилването в лимонен сок, който има мощен противоалергичен ефект;

3) налагате върху мястото леден компрес от вода, или вода и оцет, или вода и разперен в нея нишадър, или единствено ябълков оцет;

4) стривате невен или босилек и натривате ухапаното място;

5) намазвате мястото със зехтин (ако, несъмнено, ви е под ръка);

6) Ако си носите инцидентно или „ за всеки случай “ аспиринова таблетка, то навлажнете я, поставете на мястото на ухапването за към минута, след което я измъкнете от раничката.

Това средство се предлага предпочитано от опитните пчелари, които не един и два пъти са били безпощадно ужилвани от своите „ питомници “! И не се опитвайте да извадите жилото от ухапалите ви пчели – единствено ще си навредите.

Добре е въпреки всичко преди екскурзии измежду природата или работа по полето на село да сте се снабдили от аптека с някакво противоалергично средство – алергозан на таблетки или гранулирани капсули.

Във всеки случай не подценявайте ухапванията от инсекти – потърсете доктор – не малко са тези, които, без да знаят, са мощно алергични към захапване от инсекти и това може да им аргументи прекомерно съществени проблеми!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР