Дойде мигът за дългоочакваното учредяване на коалицията, която според публикации

...
Дойде мигът за дългоочакваното учредяване на коалицията, която според публикации
Коментари Харесай

Коалиция „Олигарх“ – бухалката на Прокопиев

Дойде мигът за дълго чаканото основаване на обединението, която съгласно изявления в медиите е основана от предприемача Иво Прокопиев по модела от стенограмите „ Арго “. Става дума за по този начин наречената „ Демократична България “, в която влизат свързваните с Прокопиев политически субекти – „ Да, България “, ДСБ и „ Зелените “.

За благоразположението на олигарха може да съдим от челните заглавия в малотиражната му медийна група. Дни наред водещите тематики в тях не бяха отдадени на напрежението в Близкия Изток и идните удари на Съединени американски щати против Асад (нищо, че непазарните уеб сайтове се устоят с помощта на милионите, които „ Америка за България “ влага в тях през последните години). Събитие номер 1 за Прокопиев бе учредяването на новата (му) коалиция. По тази причина придворните му публицисти и анализатори бяха мобилизирани да пишат мнения какъв брой неприятно живеем в България и по какъв начин единственото избавление за изстрадалата ни нация е групировката към групировката „ Капитал “.

Да се чуди човек с каква безочливост и нахалство обявяваш за опция провалени министри, банкрутирали политици и откровени маргинали, които в случай че на следващия ден има избори заедно всички дружно надали ще добутат и до 3 % този път. Но да оставим пациентите на Карлуково в ръцете на способените органи и институции. Нека забележим каква в действителност е задачата на шумно рекламираното, лъскаво и скъпарско мероприятие в един от най-баровските столични хотели (Кой заплаща, в случай, че нито една от трите коалирали се обединения не получава държавна дотация?).

На сбирката участваха съвсем всички от първите редици на Прокопиевата шпицкоманда. Като започнеш с проваления правосъден министър и участник в стенограмите „ Арго “ Христо Иванов, минеш през някогашния водач на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров, който стартира изявленията си с паметното „ Иво ни разпореди “; продължиш с Атанас Атанасов, ръководител на ДСБ – партията, която се управлява не съгласно личния си правилник, а според заповедите на Прокопиев (това също видяхме в стенограмите) и стигнеш до едни зелени човечета, които бяха чути в столичния център да се хвалят, че приказват с „ шефката, която имала телефон, тъй като шефът (нейният съпруг) от няколко месеца не употребил “.

Сиреч – обвиненият и запориран предприемач свика под знамената цялата си прислуга, присъединил е целия си запас, прибягвайки до следващия ход на отчаянието. А той ще е трети единствено за тази година. Първо участваше в лобистката, клеветническа акция против България, която включваше десетки изявления с обща теза, идентични заглавия, идентични източници – като под индиго идентични, с евентуален генезис редакцията на капиталците. Второ – той и сътрудниците му от Задругата на олигархията ефективно подкрепяха двумесечните митинги против държавността и институциите у нас (и то в интервала на Европредседателството на България), маскирани като екологично неодобрение, а в действителност недоволството е олигархично – няколко предприемачи, притежаващи милиарди са недоволни от властта и желаят да я сменят. В добавка, множеството са и клиенти на Темида, отпред с обвинения за далаверата „ ЕВН “ предприемач, горделив притежател на запорирани активи за 200 милиона, откакто две правосъдни инстанции дефинитивно почетоха желае на КПКОНПИ, заради солидни доказателства, че парите са добити от противозаконна активност. Третият епизод идва в този момент – запорираният предприемач сътвори новия си политически инструмент за въздействие. Той има две цели – щит против правораздавателните органи на републиката и оръжие за пробутване на политическо въздействие на олигархичната група за угаждане на корпоративните им ползи. А както знаем те не виреят без обгрижване от страната. Така Прокопиев натрупа първите 100 милиона, помним добре аферата „ Каолин “.

Първите задания на групата „ със особено предопределение “ (както комунистите в фамилиите Прокопиеви и Бойкикеви назоваха терористичните кафези на наша територия) са свързани с прям рекет по адрес на правосъдната система. Спецсъдиите би трябвало да бъдат уверени, че ще бъдат подложени на брутална, цинична и вулгарна кална акция, с цялата мощност на Прокопиевата кафява пропагандна машина, медиите-бухалки, НПО-тата бухалки и партиите бухалки. Това ще се случи, в случай че посмеят да подхващат каквито и да са дейности, нарушаващи ползите на гуруто Прокопиев, наставник и пръв шеф на актуалните български болшевики. По този метод имащата проблеми със закона дребна, само че креслива групичка ще получи опция умерено да продължи към идната си задача. А точно – опит за предизвикателство на предварителни парламентарни избори, които (по някакъв недотам почтен метод, поради ниските равнища публично доверие в олигархичната формация) да вкарат още веднъж в Народното събрание Прокопиевата шпицкоманда, които гласоподавателят единствено преди година нарита със свиреп шут в най-тъмния ъгъл на политическата сцена.

И тук към този момент ще се задейства последният очерк на бутафорната и трагикомична пиеса. Прокопиев ще опита да стане министър председател. За това свидетелства и оповестеното преди дни от „ Демократична България “ държавно управление в сянка. Неговият състав на пръв взор е напълно непосредствен до съумелия млад мъж, проличава си, че описът е писан в редакцията на „ Капитал “. Но в обществено оповестените мокри сънища на бригадата не участва име на министър-председател в сянка. Очевидно единствено един може да заема тази позиция – шефът на групата марионетки и главен кукловод на задкулисието - самият Прокопиев.

С други думи – самозабравилият се, надменен и нахален олигарх ще опита да направи това, което преди него пробваха днешните му сътрудници от Задругата на олигархията, водеща ежедневна война против държавността, институциите, третият кабинет на Борисов и персонално против водача на ГЕРБ.

Огнян Донев и Цветан Василев също желаеха да стават министър председатели. Е, не съумяха. Няма да успее и Прокопиев. Но ще опита, в случай че преди този момент не се наложи отново да бяга в Сингапур, при крах на рекета на пионките му по адрес на профилираното правораздаване.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР