Дойде денят за 79-тото издание най-старото плувно състезание в България

...
Дойде денят за 79-тото издание най-старото плувно състезание в България
Коментари Харесай

Започва плувният маратон Варна- Галата

Дойде денят за 79-тото издание най-старото плувно съревнование в България - междуанрдния плувен маратон " Галата-Варна ". Стартът ще бъде даден тъкмо в 9:30 часа през днешния ден от плаж " Карантината " край Аспарухово, а финалът е на Буна № 2, напомня Moreto.net

В плувния маратон могат да вземат участие жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени преди 2008 година

Всички, искащи да вземат присъединяване в преплуването, би трябвало да се явят на на Морска гара – Варна не по-късно от крайния чаас за записване, който е 8:30. 

В 8.30 ч. записването дефинитивно се приключва, а състезателите, явили се по-късно, няма да бъдат позволени до присъединяване!

Необходимо е участниците да си носят подобаващи чанти, сакове, торби за прибиране на персоналните движимости.

В 9 часа корабите, обслужващи маратона, ще отплават от морската гара, а участниците ще бъдат извозени с рейсове до старта.

За първи път в 79-годишната история на плувния маратон „ Галата - Варна “ стартът ще бъде даден от плажната линия, научи Moreto.net. Така започват съвсем всички огромни маратони в света. За място на старт е определена плажната линия на Карантината. 

Според основния арбитър Вили Цеков стартът от Карантината ще даде безспорна равнопоставеност на участниците, защото при старт от вода, както бе до момента, нямаше по какъв начин плувците да се подредят в една права линия.

За първи път в историята на маратона участниците ще бъдат извозени до старта не с кораби, а с рейсове, което ще стане с изключителното подпомагане на „ Градски превоз - Варна “ – ЕАД.

Стартът на преплуването ще бъде даден в 9,30 ч.

В деня на провеждането на маратона на сборния пункт на морска гара – Варна, всеки записал се участник би трябвало да носи следните документи: персонална карта, декларация по пример, подписана персонално от участника, а за лица до 18 години подписана и от родител, и уверение за предсъстезателен медицински обзор. Таксата за присъединяване е 10 лв..

За призьорите в конкуренцията е обезпечен награден фонд от 6800 лева

Победителите – мъж и жена, получават парични награди от по: I място – 1000 лева.; ІІ място – 700 лева.; ІІІ място – 500 лева.; ІV място – 400 лева.; V място – 300 лева.; VІ място – 200 лева

С парични награди се отличават и най-добре показали се: варненец, мъж и жена – по 100 лева Тази година те получават още една огромна изненада - командировка за сметка на община Варна, за присъединяване в плувния маратон от 29.08.2019 година до 01.09.2019 година в гр. Дордрехт – Холандия.

200 лева е бонусът за плувец с увреждания, толкоз получава и плувецът, записал най-вече участия в маратона. Организатори на маратона са Военноморските сили на Република България, община Варна и ПСК „ Черно море ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР