Доволен съм, че инициативата за запазване на зеленчуковия пазар пред

...
Доволен съм, че инициативата за запазване на зеленчуковия пазар пред
Коментари Харесай

Николай Велчев: Инициативата за запазване на пазара пред РУМ „Лозенец“ получи широка подкрепа в СОС

Доволен съм, че самодейността за опазване на зеленчуковия пазар пред РУМ „ Лозенец “ на бул. „ Черни връх “, получи поддръжката и от други политически групи. Това сподели общинският консултант от Българска социалистическа партия в СОС Николай Велчев във връзка инициираната от него подписка в отбрана на този пазар. За броени дни в нея се включиха повече от 1500 жители. Предстои Столичният общински съвет да прегледа отчет, на който Велчев е съвносител, за решение на казуса, като бъде регламентиран статутът на този обичаен пазар за българска земеделска продукция.

Общинският консултант напомни, че съществуването му е било застрашено от концепцията на районния кмет на това място да бъда построена „ Зона за събития навън “.

„ Винаги съм застъпвал тезата, че локалните проблеми и изключително в случаите, когато става въпрос за знакови пространства за града или за даден регион, би трябвало да се вземат решение след допитване до жителите. Не бива за сметка на постигането на една цел, да бъде нарушавана друга нужда на хората, както е в съответния случай “, аргументира се Николай Велчев.

Той изясни, че концепцията на кмета на регион „ Лозенец “ да бъде построена „ Зона за събития навън “ не е неприятна, само че не е належащо да бъде на мястото на съществуващия пазар.

„ Правилното е да се направи необятно публично разискване, в което да вземат присъединяване оптимален брой жители, които живеят и работят в региона и да се види какво и къде желаят те. Не бива концепцията за „ Зона за събития навън “ да се опълчва на нуждата от този пазар. Можем дружно с районния кмет и хората от „ Лозенец “ да обсъдим опциите и да намерим по-подходящо място за сходна зона “, изясни Николай Велчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР