Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си

...
Довършва си строежа на стадионите, на детските градини и си
Коментари Харесай

Борисов: ГЕРБ няма да издига Фандъкова на следващите местни избори

„ Довършва си градежа на стадионите, на детските градини и си остава в партията. Това сме го договорили с него. Така е и с кмета на Бургас, и с кмета на София “, по този начин отговори той на журналистически въпрос дали ГЕРБ ще предложат Иванов за кмет на Пловдив.

Йорданка Фандъкова е кмет на Столична община към този момент 13 години. Тя бе определена за първи път през2009 година, когато на кметски избори смени на този пост Борисов, който тогава стана министър-председател. До този моменття е спечелила постоянните локални избори през 2011 година, 2015 година и 2019 година Кметът на Бургас Димитър Николов е на постаот 2007 година

В началото на седмица стана ясно, че нова партия се задава за идващите локални избори през 2023 година. Гражданската организация „ Спаси София “ се трансформира в партия.

Това е естествено развиване, поради упоритостта и отговорността, която сме подготвени да поемем за София. Решихме, че е по-добре да образуваме наша политическа партия по нашите правила и правила, в сравнение с да разчитаме на някоя партия ракета-носител. Правим го в този момент, тъй като до изборите в София остава една година, има потребност, идеита, за които ще се борим, да стигнат до хората в София, по този начин считаме, че ще е почтено за тях. Това съобщи Борис Бонев в ефира на Дарик радио.

Той бе безапелационен, че „ Спаси София “ няма да взе участие на национални избори. „ Имаме дълготрайна визия за метода, по който да наподобява София, която приключва след втория мандат, когато си представяме София да бъде в топ 5 по качество на живот в Европа. “

„ Изборният кодекс не разрешава сформирането на листи от цивилен начинания, в България единственият метод да участваш пълноценно в политаката е посредством партия. Това може да ни помогне да бъдем равносилен договарящ сътрудник с други политически обединения за общ единен фронт против ГЕРБ в София “, изясни Бонев.

Той призна, че от организацията са подготвени да повдигнат претендент за кмет на София, само че кой ще е той, следва да бъде решено.

Бонев съобщи, че всички дейни цивилен организации, които желаят смяна в метода, по който се ръководи София, са евентуални сътрудници за договаряния.От политически организации той уточни, че би преговарял с Политическа партия и Демократична България.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР