Доцент д-р Мария Спасова от Мездра е сред 4-те жени,

...
Доцент д-р Мария Спасова от Мездра е сред 4-те жени,
Коментари Харесай

Учен от Мездра е номинирана за Жена на годината

Доцент доктор Мария Спасова от Мездра е измежду 4-те дами, номинирани за " Жена на годината " в категория „ Послания във времето “. Името на доцент Мария Спасова бе записано в Менделеевата таблица поради цялостният й принос в региона на научно-изследователската й работа.
Доцент Мария Спасова работи в института по полимери към Българска академия на науките и бе отличена от Международния съюз по чиста и полимерна химия през септември. На младият академик бе отредено мястото на химичния детайл антимон Sb , който се намира под номер 51 в Менделеевата таблица. От юли 2018 до края на 2019 група, от 118 млади химици, колкото са и детайлите в Периодичната таблица, които извършват задачата и главните полезности на IUPAK, ще бъдат отличени и включени в тази система.
Най-голямото достижение на доцент Спасова е основаването на уред за нановлакна , които се употребяват в актуалната медицина, в това число и в лекуването на рак. Тези достижения отварят нови порти за благоприятни условия в медицината, космонавтиката и доста модерни науки.
Останалите номинирани в същата категория са Албена Алексиева и Елка Коджабашева, основатели на фондация " Очи на четири лапи ", Мирела Демирева и Нана Гладуиш.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР