Доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф е новият декан на Фармацевтичния

...
Доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф е новият декан на Фармацевтичния
Коментари Харесай

Доц. маг.-фарм Калин Иванов оглави Фармацевтичния факултет на МУ – Пловдив

Доц. маг.-фарм. Калин Иванов, дф е новият декан на Фармацевтичния факултет факултет. Той бе определен с 55 от гласовете на Общото заседание на Факултета, който ще управлява през мандат 2023-2027. За втория претендент и доскорошен декан проф. Пламен Загорчев, дб, дбн, вота си дадоха 27 от делегатите, оповестяват от висшето образователно заведение.

„ Благодаря за избора. От през днешния ден публично закривам лагерите и ще работим дружно. Пожелавам триумф на всички. С доброжелателност и обединени ще реализираме устойчивото развиване на Фармацевтичния факултет “, обърна се към сътрудниците си доцент Иванов. Мандатната му стратегия е под мотото „ Визия, професионализъм, отговорност, доброжелателност, бистрота и равнопоставеност – гаранция за стабилно развиване “. Той е началник на катедра „ Фармацевтична химия и фармацевтичен разбор “.

Актуализиране на образователните стратегии и на практика насочено образование в крайник с динамичното развиване на фармацията, основаване на профилирани компютърни зали с настоящ програмен продукт и хардуер, нужен за работа в действителна аптека, и на добре оборудвани лаборатории, стимулиране на присъединяване в научноизследователски планове и дейно потребление на наличната високотехнологична инсталация са част от предпочитаните задания, посочени от доцент Иванов. В програмата му за ръководство е заложено привличането на гост-лектори от водещи университети в чужбина, надзор на качеството посредством външно и вътрешно оценяване, оповестяване на състезания за нови университетски длъжности, тясна колаборация с катедрите, управлението на Медицински университет и съсловните организации.

Отчетен отчет за миналия четиригодишен мандат направи деканът проф. Пламен Загорчев. Във факултета се образоват 732 студенти. Въведена е нова дисциплинираност „ Епидемиология на инфекциозните заболявания “. Увеличен е броят на изявленията с импакт фактор. Факултетът е взел участие в основни за университета планове като ПЕРИМЕД и Програмата за стратегически научни проучвания и нововъведения за развиването на МУ-Пловдив. Проф. Загорчев посочи обновяването на двете съществени катедри и акцентира, че за поправки действия са били отпуснати 150 000 лв. от бюджета на висшето учебно заведение. Изграден е и Симулационен център с 2 секции – симулационна аптека и обучителна среда за основни компетентности. Общата сума за възстановяване на материалната база на Факултета е стигнала 3,3 млн. лв.. 3,8 млн. лв. са средствата по планове, които са били вложени за нова инсталация, програмни артикули и програмен продукт. На финала е построяването на виртуална лаборатория „ чиста стая “. Сключени са нови съдействия с Университета във Валенсия и Калифорнийския университет.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР