Доц. д-р Турул Демирел е специалист хирург. Завършва медицина в

...
Доц. д-р Турул Демирел е специалист хирург. Завършва медицина в
Коментари Харесай

Доц. д-р Демирел разкрива как може да излекува диабет с операция

Доц. доктор Турул Демирел е експерт хирург. Завършва медицина в Истанбулския медицински университет, катедра обща хирургия. Член е на турското сдружение за съгласуваност на институциите за трансплантация на органи, на сдруженията по хирургия, ендоскопска и лапароскопска хирургия, травматология, незабавна и хепато-панкреатична хирургия, а също на обществото за битка със затлъстяването в Турция. Защитил е докторска дисертация за полиморфизма на гена на параоксаназата (PON1) и генната разновидност при пациенти с колоректален рак.

Д-р Демирел лекува и български пациенти със захарен диабет към този момент две години с неповторима интервенция. Жена от Пловдив се излекува от диабет вид 2 благодарение на новаторската интервенция, която се ползва от няколко хирурзи по света. 45-годишната жена е диабетичка от 4 години, с кръвна захар до 17 ммол/л, макар предписаните лекарства и хранителен режим. Свързва се с доктор Турул Демирел - хирург в Турция, който лекува диабета с интервенция. Оперира се при него през октомври предходната година и сега кръвната й захар е в границите 4,8 - 5,5, освен това без всевъзможни лекарства. Освен това е свалила 50 кг от тежестта си.

- Доц. Демирел, от какъв брой време прилагате новаторската интервенция за лекуване на захарния диабет?
- Практикувам метода от 10 години и имам към този момент над 1000 пациенти. Радвам се, че мога да оказвам помощ и на български пациенти, страдащи от захарен диабет - заболяване, което трансформира живота на милиони хора по света, освен в Турция и в България.

- За кого е подобаваща интервенцията?
- Операцията е подобаваща за пациенти сред 18 и 70 година с диабет вид 2, при които болестта е диагностицирано преди повече от 2 години и които не съумяват да управляват добре равнището на кръвната си захар със общоприетото лекуване.

85% от пациентите, минали интервенцията, се изписват от болничното заведение изцяло самостоятелни от лекарствената терапия. При 10% от тях медикаментозното лекуване се понижава и стопира в границите на няколко месеца. При 5% от оперираните се понижава използването на инсулин и се реализира по-добър надзор на кръвната захар.

- Какво съставлява методът за лекуване?
- Първоначално се изрязва външната част на стомаха. Стомахът придобива формата на “тръба”. По този метод се понижава производството на хормона грелин - хормон на глада. След което дванадесетопръстникът се разделя от стомаха. Това не разрешава прекосяването на храна в него. Една дребна част от тънките вътрешности също се отделя. Свързват се двата края на горната и долната част на червата, с цел да има продължение. Горната част на изрязаното фино черво се свързва към изхода на стомаха, а долната част се свързва към началото на тънките вътрешности. Така се реализира приток на стомашното съдържимо към червата. След тази интервенция съдържимото в стомаха, преди храносмилане, минава към последната част на тънкото черво, където подтиква производството на хормона GLP1. Това стопира инсулиновата устойчивост и усилва потенциала на произвеждане на инсулин. След илеалната интерпозиция не се следи малабсорбция и се стопира медикаментозното лекуване за цялостен живот.

Операцията се ползва с така наречен илеална интерпозиция - тип “изместване” на червата, при което по-мощно спрямо всички медикаменти и инсулин се отстраняват вредите върху бета-клетките, които стоят в основата на захарния диабет. Засега методът се ползва единствено в няколко страни по света - Бразилия, Япония, Индия, Америка, Италия и Турция.

Останалата част от изявлението с доцент Демирел четете в най-полезния уебсайт zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР