Доц. д-р Атанас Георгиев е декан и ръководител на катедра

...
Доц. д-р Атанас Георгиев е декан и ръководител на катедра
Коментари Харесай

Доброто управление и развитието на обществената среда около нас гарантират устойчиви практики и поведение

Доц. доктор Атанас Георгиев е декан и началник на катедра „ Икономика и ръководство по браншове “ и шеф на магистърската стратегия „ Енергийни пазари и услуги ” в Стопанския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “. Преподава още курсове на Дипломатическия институт към Министерство на външните работи на Република България.

От декември 2022 година той е определен за самостоятелен член на Надзорния съвет в УниКредит Булбанк АД. Участва в ръководството на редица бизнес асоциации: член е на УС в Националния комитет на България в Световния енергиен съвет; член на УС в Индустриален клъстер „ Електромобили “; зам.-председател на Управляващия ръб в Съвета по нововъведения, цифровизация и нови технологии при Българската търговско-промишлена палата. Има процедура като съветник по преструктуриране в енергетиката в Юкономикс (2005-2009 г.) и в „ Пъблик сървисис ” (от 2010 година досега).
Той ще бъде модератор на дискусионния панел с тематика " ESG: Устойчивите модели на бизнеса " на , проведен от Мениджър на 27 юни в Интер Експо Център.

- Как фирмите се ориентират в ESG критериите?

- Международните компании, които са на световните пазари, към този момент са много готови във връзка с ESG критериите. С малко старания на локално ниво, в това число през партньорства с университети – да вземем за пример с ESG Lab на Стопанския факултет на СУ, ще се реализира и едно по-широко схващане за измененията на всички равнища в фирмите. Когато водачите във всеки пазар се ориентират и стартират да ползват новите критерии, това неизбежно ще докара и до по-голямо схващане измежду всички останали компании, и до по-широк публичен резултат от въведените регулации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР