Доц. д-р Александър Христов, комуникационен експерт и университетски преподавател по

...
Доц. д-р Александър Христов, комуникационен експерт и университетски преподавател по
Коментари Харесай

Доц. Александър Христов: Когато нелепите чиновници не могат да се...

Доц. доктор Александър Христов, информационен специалист и академични учител по пиар и връзки, Фейсбук. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Когато нелепите служители не могат да се оправят с нещо, не разрешават рекламата му.

Точно подобен наподобява казусът със възбраната за рекламата на хазарт в медиите. Вероятно задачите на това са положителни - да се ограничи хазартната взаимозависимост, в случай че няма нещо прикрито. Но с цел да се оправиш с нещо - пушене, хазарт - би трябвало да премахнеш търсенето, а не връзката сред търсенето и предлагането, което съставлява рекламата. В противоположен случай връзките сами ще си намерят своя път до потребителя - било то в обществените мрежи, през инфлуенсъри или в селската механа. Какво стана след възбраната за реклама на цигари? Точно по този начин, усилиха се промоциите.

Иначе рекламата е прелестен инструмент. Тя прави положителния артикул популярен и дава опция минусите на неприятния да станат ясни по-бързо. А в случай че нещо вреди, би трябвало да има акция, от която хората да схванат за тази щета.

Иначе възбраната е най-лесна. Но е ефикасна едвам кажеш на дете да не скача в локва. Като се обърнеш с тил - то продължава.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР