Доц. Атанас Мангъров, прочул се с циничните си съвети за

...
Доц. Атанас Мангъров, прочул се с циничните си съвети за
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров си намери нов печеливш бизнес

Доц. Атанас Мангъров, прочул се с циничните си препоръки за непринудено заразяване с ковид и последвало лекуване с чайчета и супички, е налазил бизнеса с асимилиране на еврофондове, с цел да си докара нови попълнения по банковите сметки. От края на предходната година, той е станал притежател на 10% от акциите във компания „ Научни новаторски решения “.

 

Любопитното в тази ситуация е, че притежател на  същите тези дялове единствено година преди този момент е експравосъдният министър Надежда Йорданова от Демократична България. След като влиза в политиката обаче, тя е принудена да ги продаде. Фирмата е безусловно незнайна, само че анонимността й надалеч не значи липса на активност.

 

Още след основаването й през 2007 година от няколко юристи, медийни следствия я сочат за част от бизнес обръча към определения през 2009 година екоминистър Нона Караджова. Кръгът от компании, благосъстоятелност на нейни другари и родственици за негативно време печели камара европроекти и състезания на Министерство на околната среда и водите за писане на тактики, отчети или консултантски услуги, които би трябвало да могат да изготвят служителите в министерството.

 

След като Караджова сдава поста част от съдружниците във компанията стартират да се трансформират. С две изключения – близката до нея фамилна другарка Ева Радева и Надежда Йопданова, а измежду новите им сътрудници са хора на управителни постове в министерства или държавни компании монополисти. Едва ли е изненада, че появяването им съответствува с разгръщане активността на консултантския бизнес на частното сдружение.

 

През 2013 година днешната компания на доцент Мангъров към този момент е съумяла да се намърда в осъществяването на цели 46 европроекта на стойност над 100 млин. лева Вярно, че не всички пари са за компанията, само че значително милиони европейски пари са ориентирани към компанията, с цел да изготви документи по какъв начин министерства или общини да си проведат публичните поръчки.

И тук изниква въпросът щом тези документи се изготвят от частни консултанти, за какво ние плащаме заплатите на голяма маса служители. Към днешна дата съвсем няма министерство или друга институция, която да не употребява услугите на въпросната компания.

 

Сред дребното области, в които компанията няма позиции е опазването на здравето. С това хора от бизнеса си изясняват и привличането на доцент Мангъров като съучастник. През идващите няколко години Европейски Съюз е планувал да даде милиарди евро за ремонт на лечебни заведения, нова инсталация, писане на тактики или научни проучвания. За усвояването на средствата са нужни съответните консултанти.

 

Предшественикът на Мангъров – Надежда Йорданова към този момент е народен представител, а коалиция ПП-ДБ се кани да ръководи страната. За фамозния антиваксър това е нова опция за прибирането на добра сума.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

 

Тагове: Надежда Йорданова ДБ Нона Караджова доц. Атанас Мангъров „ Научни новаторски решения “ ЕС еврофондове
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР