Доц. Ангел Кунчев продължава да настоява за задължителна ваксинация на

...
Доц. Ангел Кунчев продължава да настоява за задължителна ваксинация на
Коментари Харесай

Кунчев отново настоя за задължителна ваксинация на здравните работници


Доц. Ангел Кунчев продължава да упорства за наложителна имунизация на здравните служащи и чиновниците в домовете за възрастни хора. Той разяснява тази заран, че новата коронавирус вълна ще е главно след млдите и неимунизираните. Каза също, че няма по какъв начин още веднъж да се вкарват строги ограничения като затваряне на учрежденияи бизнеси.

Не следва ново затваряне, обществото е доста изтощено, а и да въведеш ограничения, когато хората не са съгласни, те няма да работят единствено посредством надзор, счита основният държавен здравен инспекторл.

Ако кажем в заведение влизат единствено имунизирани, това естествено ще понижи доста посетителите - при под 20% имунизирани в страната, изясни той пред БиТиВи.

По думите му не е толкоз значимо по кое време ще пристигна пикът на новата вълна,а по какъв начин – внезапно или последователно. Коронавирусът е на всички места и ние го вдишваме - 99% го одобряваме от човек, който го е издишал покрай нас. Трябва да се заобикалят места, където се събират доста хора, безапелационен бе Кунчев.

По нашия проект в оранжевата зона влизаме при над 100 инфектирани на 100 000, съгласно европейския център към този момент сме в оранжева зона, тъй като там цифрата е 60. Но това не е толкоз значимо, в случай че успеем да задържим заболяемостта на тези равнища, акцентира експертът. Според него до края на годината ще бъде утвърдено и слагането на трета доза от коронавирус имунизациите.

В международен мащаб 50-60% от хората са ваксинирани, което е надалеч от нужните 70 до 90 на 100 имунизирани, с цел да се реализиране групов имунитет. Ообено при Делта разновидността, който се популяризира доста бързо, ще са нужни 90 на 100 имунизирани хора, сподели още основният държавен здравен контрольор. Той добави, че 98 на 100 от в този момент приетите в болница пациенти с ковид са без ваксина.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР