Доставянето на т.нар. нискомолекулярен хепарин у нас вече е изпълнено.

...
Доставянето на т.нар. нискомолекулярен хепарин у нас вече е изпълнено.
Коментари Харесай

Гарантират хепарин за всеки лекуван от COVID

Доставянето на така наречен нискомолекулярен хепарин у нас към този момент е изпълнено. Министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов и заместник-министър Евгени Григоров персонално ревизираха в склада наличните количества, съобщи Българска национална телевизия.

" Това са количествата от нискомолекулярен хепарин, които се доставиха за българския пазар за лечебни заведения, т.е. за болничните аптеки. Този нискомолекулярен хепарин ще бъде употребен единствено за аптечната мрежа в лечебните заведения ", съобщи министърът.

Благодарение на тези количества целият болничен пазар, поради нарасналите потребности на пациентите в лечебните заведения, ще бъде удовлетворен с нужните количества. Всеки понеделник в аптечната мрежа за жители се отпускат, по осъществени предварителни съглашения с притежателите на разрешенията за приложимост, 2000 опаковки, нужни за всички жители, в това число и за бременните дами.

" Към сегашния миг нямаме дефицит на лекарства, както на равнище аптеките в страната, по този начин и в лечебните заведения. В рамките на няколко дни този хепарин ще тръгне за болничния пазар. Нямаме сигнали от лечебни заведения за дефицит на лекарства или консумативи, свързани с лекуването на пациентите както с Коронавирус, по този начин и без Коронавирус ", сподели здравният министър.

Тези количества са за цялата страна, увери Ангелов. " В взаимозависимост от потребностите и поръчките на лечебните заведения, основали сме такава логистика. Всички, които имат подадени поръчки, да бъдат изпълнявани предпочитано. Създали сме опция за денонощен режим на доставки. Нямаме терзания с логистиката ", разясни още той.

На държавно съвещание по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов заяви, че у нас идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, който се ползва с други лекарства при лекуването на COVID-19. " Така ще има за всеки един човек. Ремдесивир също има задоволително ", акцентира министър-председателят. Той разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули за лечението на пациентите с новия вирус.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР