Доставките на смартфони на Huawei продължават да намаляват в резултат

...
Доставките на смартфони на Huawei продължават да намаляват в резултат
Коментари Харесай

От номер 1 до отпадане от Tоп 5: Доставките на смартфони на Huawei се сринаха

Доставките на смарт телефони на Huawei не престават да понижават вследствие на американските наказания, предава Си Ен Би Си.

Китайският софтуерен колос е доставил 33 млн. смарт телефона в световен мащаб през четвъртото тримесечие на 2020 година, което съставлява спад от 41% на годишна база и дава на компанията пазарен дял от 8%, демонстрират данни на Counterpoint Research

Това значи, че през четвъртото тримесечие Huawei е бил шестият максимален производител на смарт телефони, изоставайки от китайските противници като Oppo и Vivo, както и от водачите Apple и Samsung.

Според данните на Canalys, Huawei е доставил 32 млн. смарт телефона през четвъртото тримесечие, което е 43% спад в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е първият случай от пет години насам, в който компанията не е в топ 5 на най-големите производители на смарт телефони.

„ Продажбите на Huawei се свиха фрапантно на множеството пазари поради глобите на Съединени американски щати “, разяснява Амбър Лиу, аналзиатор от  Canalys.

Тези данни демонстрират внезапен спад в продажбите на Huawei спрямо второто тримесечие на 2020 година, когато компанията бе номер 1 в света по доставки.

Според двете проучвателен компании Huawei е запазил третата си позиция по доставки за цялата 2020 година

„ Huawei постоянно е бил предан на нововъведенията и отдаден на даването на повече стойност за потребителите посредством основаването на по-добри артикули. През последната година бизнесът ни със смарт телефони се разви устойчиво, а таблетите, компютрите и носимите устройства означиха забележителен растеж. Оставаме уверени в бъдещето на компанията “, обявиха от Huawei.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР