Доставките на руски въглища за Китай през август надминават 8,54

...
Доставките на руски въглища за Китай през август надминават 8,54
Коментари Харесай

Вносът от Русия в Китай на тези два основни енергоресурси стигна исторически връх

Доставките на съветски въглища за Китай през август надминават 8,54 милиона тона и доближават максимума за 5 години, като в същото време слагат исторически връх, съгласно информация от съветското посолство в Китай.

" Износът на въглища от Русия за Китай през август доближи 5-годишен връх от над 8,54 милиона тона. По данни на Държавното митническо ръководство на Китай, доставките на съветски въглища през август по отношение на юли са се нараснали с 15%, а на годишна база растежът е с впечатляващите 57% ", се споделя в известието на съветското посолство.

Съобщава се също, че през август Китай е внесъл природен газ от Русия на обща стойност $409 милиона, като тази цифра също е най-високата най-малко от януари 2017 година.

По-рано, на 15 септември, от " Газпром " оповестиха, че Китай е нараснал търсенето на газови доставки от Русия. По думите на Олег Аксютин, заместник-председател на Управителния съвет на " Газпром ", това демонстрира огромно търсене на съветски тръбопроводен газ на китайския пазар.

А на 6 септември стана известно, че " Газпром " и Китайската национална петролна и газова корпорация (CNPC), ще преминат към разплащания за доставките на газ по газопровода " Силата на Сибир " в рубли и юани.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР