Доставките на природен газ и въглища от Русия в Китай

...
Доставките на природен газ и въглища от Русия в Китай
Коментари Харесай

Исторически рекорд между Китай и Русия

Доставките на природен газ и въглища от Русия в Китай през август 2022 година сложиха исторически връх. „ През август Китай е внесъл природен газ от Руската федерация на обща стойност 409,37 млн. USD. Тази цифра е най-високата най-малко от януари 2017 година, оптималният разполагаем интервал за наблюдаване за китайските митници “, заяви съветското посолство в Пекин в Telegram, базирайки се на данни от Главната митническа администрация на Китай.

Износът на въглища през август също доближи най-високата стойност за последните 5 години - 8,542 млн. тона. Спрямо юли доставките се усилват с 15%, а на годишна база растежът е 57%. Очаква се в най-скоро време размерът на търговията с Китай да доближи 200 милиарда USD

След началото на съветската спецоперация за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Москва. Така Европейският съюз към този момент одобри седем пакета от ограничаващи ограничения, в това число ембарго върху въглищата и петрола. Страните от G7 също се съгласиха да наложат таван на цените на съветския нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР