Доставките на мебели от Турция до Катар бележат истински бум

...
Доставките на мебели от Турция до Катар бележат истински бум
Коментари Харесай

Как Световното в Катар доведе до бум за над $150 милиона в износа на турски мебели

Доставките на мебели от Турция до Катар бележат същински взрив тази година вследствие на напъните на страната от Персийския залив да усили жилищната повърхност, с цел да може да настани футболни почитатели за идното Световно състезание по футбол, което стартира на 20 ноември и ще продължи до 18 декември, написа Daily Sabah.

Катар се надява да притегли 1,2 милиона гости, съвсем половината от популацията си, за 28-дневния шампионат, който ще се организира от 20 ноември до 18 декември.

В допълнение към " строителната полуда ", в която изпадна Катар, страната трябваше да усили своите нехотелски места за настаняване. За задачата са конфигурирани сглобяеми " почитател селища ", опънати са големи палатки и ще се обезпечат круизни кораби и споделени вили и жилища за настаняване.

Общият експорт от Турция за Катар е скочил с съвсем 53% на годишна база през интервала януари-октомври тази година, достигайки $1,25 милиарда 

Доставките се дължат в огромна степен на продажбите на мебели, които съвсем са се удвоили през 10-месечния интервал, демонстрират настоящите данни.

Представители на бранша отдават нарастването на износа от 98,4% на годишна база точно на търсенето на мебели, нужни за пространствата за настаняване, които ще одобряват гости, идващи в Катар по време на Световното състезание.
 Многомилиардният бизнес от Световното състезание по футбол Катар 2022
Многомилиардният бизнес от Световното състезание по футбол Катар 2022

Шампионатът в Катар ще бъде първият " зимен " в историята и ще се организира сред 20 ноември и 18 декември

Увеличението на износа стартира предходната година, като инерцията продължи и през тази.

" Говорим за цифра, която доближи $153 милиона за 10 месеца ", съобщи Ахмет Гюлеч - ръководител на Федерацията на асоциациите за мебели (MOSFED).

Обзавеждането на новопостроените парцели в Катар идва точно от Турция.

Турската мебелна промишленост се оправи, макар световните опасности от криза

Това стана посредством увеличение на продажбите на различни пазари като Индия, Нигерия и страни от Латинска Америка. Колкото до Катар, преди десетилетие страната беше 257-а в класацията на страните, за които турската страна изнасяше.

Днес Катар се класира на 14-то място измежду пазарите, в които се изнасят турски артикули, като най-вече измежду тях са точно мебелите.

Според Корай Чалъшкан, който управлява бизнеса на Modoko - най-старият шоурум за мебели в Турция, износът за Катар ще доближи $200 милиона до края на тази година и $300 милиона през 2023 година.
 Покупките на парцели от руснаци в Турция се усилват с близо 200%
Покупките на парцели от руснаци в Турция се усилват с близо 200%

Руски жители са закупили над 9300 жилища през интервала януари-септември
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР