Доставките на газ по един от най-важните маршрути от Великобритания

...
Доставките на газ по един от най-важните маршрути от Великобритания
Коментари Харесай

Великобритания спря доставките на газ към Европа по основен тръбопровод

Доставките на газ по един от най-важните направления от Англия за Европа са спрени по механически аргументи, оповестява Bloomberg, цитирайки компанията, която оперира оборудването – Interconnector.

Износът по главен водопровод, който доставя природен газ в Европа от Англия през Белгия, е спрян заради щета на оборудването. По предварителни прогнози ремонтът ще продължи до 8 март.

Отбелязва се, че тръбопроводът се е трансформирал във значим източник на енергийни запаси за Европейски Съюз след намаляването на вноса от Русия.

Съюзът мина зимата с рекордни ресурси от газ в подземните складове - по последни данни те са запълнени съвсем на 60 %, което е двойно повече от равнището от миналата година.

В същото време, както съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, износът от Русия е намалял с 80% през осемте месеца на предходната година, само че Европейски Съюз съумя доста да усили доставките на американски полутечен газ. В края на 2022 година те са се нараснали с 2,4 пъти, надхвърляйки 50 милиона тона.

 

 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР