Доставката на Украйна на колесни танкове от Франция може да

...
Доставката на Украйна на колесни танкове от Франция може да
Коментари Харесай

Песков: Доставката на френски колесни танкове в Украйна няма да попречи на постигането на целите на специалната военна операция

Доставката на Украйна на колесни танкове от Франция може да удължи страданията на украинския народ, само че няма да промени обстановката за реализиране на задачите на специфичната военна интервенция. Това заяви пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Функционално тези доставки не могат и не могат да трансформират нищо в Украйна. Тези доставки могат да прибавят болежка към украинския народ и да удължат страданията му, само че те не могат да решат нищо фундаментално и да нарушат процеса на реализиране на задачите на специфична военна интервенция, тези доставки са некадърен “, сподели още Песков.

„ Ние знаем, че груповата Европа, Северноатлантическият алианс и Съединените американски щати са налели десетки милиарди долари в Украйна посредством доставка на оръжия “, добави Песков.

Говорейки за доставките на френски танкове, той акцентира, че Париж е добре осведомен с гледната точка на Москва.

„ Що се отнася до връзките сред Путин и Макрон, знаете, че те поддържат контакт. Има паузи в разговора, само че на предходния стадий контактът беше потребен и доста градивен, макар всички съществуващи, в това число дълбоки, различия “, добави Песков.

На 4 януари Макрон организира телефонен диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски, след което Елисейският замък разгласи желанието на Франция да достави френски леки танкове на Киев. Според Agence France-Presse, цитирайки Елисейския замък, Макрон е заречен да трансферира колесни танкове AMX-10 RC в Киев. Седемнадесеттонната бойна машина е създадена от френската компания Nexter и е създавана в интервала 1976-1994 година Оборудвана е със 105 мм оръдие и две сдвоени 7,62 мм картечници. В момента 248 танка на въоръжение във Франция, съгласно Министерството на въоръжените сили на републиката, последователно се заменят с нови бойни разследващи машини Jaguar от 2020 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР