Доставката на два кораба минни ловци от Нидерландия до България

...
Доставката на два кораба минни ловци от Нидерландия до България
Коментари Харесай

Кораби минни ловци, които не са в оперативно състояние от 11 години, ни доставя Нидерландия

Доставката на два кораба " минни ловци " от Нидерландия до България ще коства съвсем 2,3 млн. лв. с Данък добавена стойност, а реализатор на контракта с Министерството на защитата е обединяване " Бон Марин-Сплийтхоффс Груп ". Участници в него са българската компания " Бон Марин " ООД (на Георги Бонин и Емил Кайкамджозов) и " Сплийтхоффс Беврахтингскантоор Б.В. ", Нидерландия.
Придобиването на минните ловци е част от реализирането на план за доразвиване на качества за противоминна война, създаден по условията на " Ръководство за планово ръководство в Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска ". В резултат на направения в Министерството на защитата военно-икономически разбор бил изработен изводът, че придобиването на двата минни ловци ще увеличи доста качествата на Военноморските сили за водене на противоминни интервенции и е стопански оправдано. По силата на контракта, подписан на 7 ноември, 2019 година от нидерландска страна, а на 11 ноември - от българска страна, България следва да заплати сумата от 1 996 000 евро за придобиване на двата кораба, които съгласно контракта " не са в оперативно положение от 2009 година " .
 Министерски съвет уточни кой ще достави два нови кораба за военноморските ни сили Министерски съвет уточни кой ще достави два нови кораба за военноморските ни сили
LURSSEN WERFT GmbH&Co.KG - това е корабостроителницата, която страната утвърди за доставка на два многофункционални модулни патрулн...
Покупката на самите плавателни средства е на стойност близо 2 млн. евро. 2,3 млн. лв. с Данък добавена стойност коства превозването на корабите до България .

Припомняме, че на 6-ти декември, 2019 година, Народното събрание ратифицира контракта сред държавното управление на България и на Нидерландия за закупуване на минен ловджия " Мааслуис " и " Хелевутслайс " от клас " Трипарти ". Три дни по-рано – на 3-ти декември, Министерството на защитата разгласи социална поръчка за доставката им.
Трима бяха съперниците в процедурата, оповестена от министър Красимир Каракачанов през декември предходната година. В първия стадий отпадна „ Росармс България “ ЕООД. За едноличното сдружение на Георги Михов е установено, че не дава отговор на оповестените от възложителя условия. Установени са налице голям брой несъответствия във връзка с персоналното положение и сходството с критериите за асортимент, препятстващи допускането на претендента до идващ стадий от процедурата, написа в протокола на комисията.
 Комисия за защита на конкуренцията: Бум на тъжби по публични поръчки през 2020-а Комисия за защита на конкуренцията: Бум на тъжби по публични поръчки през 2020-а
Огромен брой тъжби по Закона за публичните поръчки са постъпили в Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК) за първите шест месеца на...
Поканени да подадат предложения са другите двама претенденти. Единият е консорциум „ Космос – САЛ Хеви въжен превоз “ (между българското акционерно сдружение „ Космос Шипинг “ АД, „ Сал Хеви Лифт “ ГмбХ и „ Сал Шин Мениджмънт УГ§Ко.КГ (двете от Германия). Вторият е обединяване „ Бон Марин – Сплийтхоффс Груп “ (с контракт  между „ Бон Марин “ ООД (България) и „ Сплийтхоффс Беврахтингскантоор Б.В. “, Нидерландия.
Офертата на българо-германския консорциум е за 1 912 500 лв. без Данък добавена стойност, а на българо-нидерландския е 1 905 000 лв. (с Данък добавена стойност 2 286 000 лева.)
Ангажимент на „ Бон Марин - Сплийтхоффс Груп “ е да достави два кораба от Tripartite-class - минен ловджия М856 „ ZrMs MAASLUIS “ и минен ловджия М856 „ ZrMs HELLEVOETSLUIS “, а също по този начин и съоръжение от пристанище Ден Хелдер в Кралство Нидерландия до пристанище Варна.
Двата кораба и оборудването ще се транспортират по едно и също време с един транспортен транспортен съд. Техническите им данни са следните: водоизместване - 536 тона; дължина - 51,5 метра; широчина – 8,96 м, височина – 18,5 м; прегазване – 3,6 м. Срокът на доставката е 60 дни от подписването на контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР