Доставчикът на спортна екипировка на Ливърпул е завел дело срещу

...
Доставчикът на спортна екипировка на Ливърпул е завел дело срещу
Коментари Харесай

Доставчикът на екипировка на "Ливърпул" е завел дело срещу клуба

Доставчикът на спортна екипировка на " Ливърпул " е завел дело против клуба, призна представителят на мърсисайдци пред " Скай спортс ". Делото на New Balance против алените е заведено във Висшия съд във Англия поради настоящия контракт сред двете страни.

До обстановката се стигна, откакто изданието Athletic заяви, че европейският първенец е пред контракт с " Найки ", който да доставя екипировка на отбора от началото на идващия сезон 2020-2021. Според информацията компанията е покрай сделка с " Ливърпул " против 70 милиона паунда годишно.

Това е с 25 милиона паунда повече от сумата, получавана от New Balance по сегашния договор, който изтича през лятото на 2020 година

Претенциите на компанията са свързани с точка в контракта, съгласно която New Balance може да остане снабдител на екипировка, в случай че показа същите условия като най-високото предложение от конкурентна компания. По непотвърдена информация " Ливърпул " е отказал.

" Можем да потвърдим, че нашият сегашен снабдител на екипировка New Balance е подхванал правни дейности против клуба. " Ливърпул " обаче няма да разяснява повече тематиката ", сподели представителят на европейските първенци.

Според Athletic отводът на " Ливърпул " не е единствено от финансова позиция, само че и поради това, че " Найки " има по-силно наличие на огромните пазари. Ако мърсисайдци подпишат с компанията, ще се приближат до " Манчестър юнайтед ", който получава по 75 милиона паунда годишно от " Адидас ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР