Достъпна опция за Full HD картина с яркост 450 ANSI

...
Достъпна опция за Full HD картина с яркост 450 ANSI
Коментари Харесай

Wanbo T2 Max - един различен проектор

Достъпна алтернатива за Full HD картина с бляскавост 450 ANSI лумена и ексцентричен дизайн

Новият Wanbo T2 Max обезпечава развлечение с FHD резолюция и висока бляскавост
(снимки: TechNews.bg)

Видеото остава желано развлечение – филми, обичани излъчвания, шоу стратегии, спорт и музика приковават вниманието на милиарди души по света. Дори при съществуване на тв приемник във всеки дом и смарт телефон във всеки джоб, място в цифровото всекидневие на хората имат и други устройства, а проекторът е едно от тях. 

Новият, който имахме опция да тестваме, затвърди положителните усещания от предходния модел с това име и от самия бранд, част от екосистемата на Xiaomi. Това е налично като цена устройство – коства €154 след ваучър за отстъпка NNNWBT2MNP в онлайн магазина Geekbuying. Срещу тази сума получавате лесна за потребление джаджа с прелестен дизайн, която въпреки и с известни взаимни отстъпки, обезпечава Full HD преживяване.




Дизайн

Именно тук Wanbo T2 Max се отличава внезапно от съперниците. Дизайнът му е отвън щампата за проектори, които нормално са необятни и ниски. Обратно T2 Max е по-висок в сравнение с необятен – рядко ще видите такова устройство на пазара и даже единствено това може да е безапелационна причина да го изберете. 

Същевременно е задоволително дребен и лек – с размери 113x146x156 мм и тегло 1,1 кг, което го прави елементарно портативен. Може да го хванете с една ръка, да го разгледате и поставите на комфортно място за планиране, да го пренасяте без изпитание от стая в стая, а също да го носите със себе си на вилата, в командировка, на почивка… Имайте поради обаче, че устройството няма батерия и работи единствено включено в електрическата мрежа. 

Моделът, който тествахме, е бял, само че проекторът се предлага и в синьо. Като цяло е много банален – с изключение на обектива начело, на корпуса от горната страна има бутон за включване/изключване, откъм гърба в един ред са ситуирани портовете, начело се откроява също бяла решетка, зад която са представителите.




Качество на картината и звука

Като оставим настрани ексцентричния дизайн, T2 Max има с какво да се похвали и във връзка с техническите параметри. Първо, това е Full HD LCD проектор с LED лампа за 2000 часа работа, кадърен да излъчва картина с резолюция 1080p (1920×1080), като поддържа и технологията HDR10. Дотук чудесно за артикул в ценовия клас 150 евро.

Новият прожектира картина с размер от 40 до 140 инча на разстояние от 1,1 до 2,6 м. Тестовете с устройството демонстрираха, че T2 Max автоматизирано настройва фокуса при отдалечаване и доближаване до стената, на която се прожектира картината. Това улеснение е обезпечено от AI логаритъм за автофокус. Предвидена е и опция за контролиране на фокуса от дистанционното управление.




Моделът поддържа бляскавост 450 ANSI лумена, което е доста усъвършенстване по отношение на 250-те лумена на първичния вид на T2 Max. И в действителност, картината е много ярка в затъмнена стая. Вижда се не и на ярко, само че несъмнено това не е методът за потребление на този проектор.

За страдание, липсва опция за конфигурация на височината и наклона на проектора, тъй че би трябвало да се сложи на подобаваща височина, съгласно желанията. Друга опция е да се употребява трипод, с който елементарно ще се контролират височината и наклона.  

Що се отнася до звука, производителят твърди, че е подобрил доста аудиото в новия с по-силен бас и Hi-Fi звучене. Вградените представители обаче са същите 2x3W и действително не могат да предложат високо качество. Звукът от тях е допустим за филми, само че не и за музика. Затова нашият съвет е да употребявате наличния 3,5-мм аудио излаз за слушалки или външен представител, изключително в случай че гледате видео с музика.



Направи ни усещане също непрекъснатият фонов звук от вентилатора, само че това е неизбежно, изключително за бюджетен проектор. Все отново има усъвършенстване и по този индикатор по отношение на първия T2 Max – шумът е сведен с 35%, до 35 dB/m в новия модел.

Свързване

Подобно на своя предходник, новият Wanbo T2 Max предлага разнообразни способи за свързване на източници на наличие за прожектиране. Моделът разполага с вградени безжични модули Wi-Fi (2,4G) и Bluetooth 4.2, плюс интерфейси USB и HDMI.

Тоест, имаме на процедура всички нужни варианти за свързване – към интернет, тв приемник, компютър, смарт телефон, подпора за игри и други устройства, наличието от които желаеме да забележим в огромен размер на стената.




Моделът е оборудван с 1GB оперативна памет и 16GB непрекъсната памет, което не допуска предпазване на доста файлове в него, само че вариантите за стрийминг и възпроизвеждане от свързани устройства са налице. Свързването към интернет през Wi-Fi, да вземем за пример, е лесна работа – по познатия от компютрите и смарт телефоните метод.

Софтуер и ръководство

Боравенето с проектора T2 Max – настройки, инсталиране, възпроизвеждане на наличие, ръководство – става по типичния за Android устройствата фасон. Да, това e Android устройство, което работи с версия 9 на известната мобилна платформа, с достъп до приложенията и услугите от екосистемата на Гугъл.

Управлението на проектора се прави извънредно от отдалеченото. На него има едно особено бутонче, което трансформира отдалеченото в мишка. Придвижването на курсора по екрана на стената е постепенно, постъпково, не както при компютрите, само че и този метод прави работа – безпроблемно свързахме T2 Max към Wi-Fi мрежата, включително с писане на пароли с виртуалната клавиатура. 




От отдалеченото се контролират също силата на звука и фокуса (ако не ви удовлетворява автоматизираното фокусиране). Предвиден е и бутон за избор на източник на сигнал и някои други варианти. Ако предпочитате клавиатура и мишка, може да ги свържете през USB врата. 

идва с авансово конфигурирани известни видео приложения като YouTube, Netflix и Amazon Prime Video. При първото пускане, системата ще ви подкани да актуализирате софтуера – това ще отнеме известно време и изисква рестартиране, само че е целесъобразно да го извършите.

Заключение

Този проектор е задоволително функционален и банален, с цел да бъде желана алтернатива, когато изборът е стеснен от бюджета. Срещу скромна сума ще получите FHD устройство с 450 ANSI лумена, което прожектира хубава картина на стената с размер до 140 инча и може да конкурира тв приемника. Освен това T2 Max е дребен и елементарно портативен за прилагане на разнообразни места, за разлика от един огромен екран. Като дефекти може да изтъкнем неналичието на батерия, непрекъснатият фонов звук от вентилатора и отсъствието на вграден механизъм за контролиране на височината и наклона. Но като цяло, изборът си коства, поради ниската цена.



Наличност и цена

Новият, усъвършенстван проектор е наличен за поръчки тук: – за  €154 след ваучър за отстъпка NNNWBT2MNP в онлайн магазина Geekbuying и безвъзмездна доставка от европейски склад в границите на няколко работни дни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР