Достъпът до правосъдие не може да бъде осъществяван ефективно, защото

...
Достъпът до правосъдие не може да бъде осъществяван ефективно, защото
Коментари Харесай

Адвокат с важни думи за правата на гражданите по време на извънредно положение

Достъпът до правораздаване не може да бъде реализиран дейно, тъй като се гледат единствено избрани каузи, които са от изключителна значимост. Това е вярно. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ юрист Валя Гигова във връзка признатия от Народното събрание през днешния ден на първо четене Закон за ограниченията при изключително положени е.

"За страдание юристите сега не се редят пред правосъдните зали, а пред пощите, тъй като там пускаме всевъзможни бумаги. Причината за това е, че електронната връзка със съдилищата е доста сложна ", добави тя.

"Трябва да бъдат признати такива ограничения и правила, които да успокоят хората и те да бъдат сигурни, че поради изключителното състояние няма да изгубят своите права.

Трябва да се спрат всички процесуални периоди. Към момента не са спрени никакви периоди. Спират се единствено каузи. Има и едни периоди, които са още по-важни.

Ако по време на изключителното състояние ви изтича периода за предявяване на иск, и вие не може да подновите този период, то тогава ще загубите това свое право и правото си на взимания. Тези периоди също би трябвало да бъдат спрени.

В огромната си част предложенията от нас юристите имат чуваемост от властта. Ние не сме съпротива на властта, просто се грижим за правата на хората. Ясно е, че много от тях са орязани сега, само че ние би трябвало да запазим дух, успокоение и разсъдък в тази тежка обстановка ", приключи юрист Гигова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР