Достъпът до морето не е привилегия на всеки. За жителите

...
Достъпът до морето не е привилегия на всеки. За жителите
Коментари Харесай

Най-големият изкуствен плаж в Европа отваря врати през 2023 г.

Достъпът до морето не е привилегия на всеки. За жителите в западната част на България това е пределно ясно. Всяка година те възнамеряват лятната си отмора, размишлявайки върху посоката, към която да поемат - най-често това са изток или юг. Съвсем скоро жителите на Мадрид, който отстои на над 300 км от брегова линия, ще могат да се насладят на вълнуваща лятна почивка на “брега ” на най-големия неестествен плаж в Европа. Той ще се намира в Аловера - единствено на 40 минути път с кола от испанската столица.

Колко огромен ще бъде най-големият неестествен плаж на Стария континент?

Представете си 15 000 кв. метра покрити със пясък. Басейнът, който ще има формата на лагуна, ще бъде още по-голям - над 25 000 кв. метра и ще бъде с дълбочина два метра и половина.



Новата европейска атракция ще се назовава Alovera Beach и ще бъде дом на водни пързалки, ветроходни лодки, разнообразно спортно съоръжение, доста палми и шезлонги. По създание ще прилича крайбрежен курорт, единствено на няколкостотин километра от брега.

Създателите на най-големия неестествен плаж твърдят, че той ще бъде издигнат по съвременна технология. Основното преимущество е, че лагуната ще се цялостни единствено един път, за разлика от стандартните басейни. Консумацията на вода ще се равнява на годишното ползване на комплекс от 80 жилища. Ще бъде употребена и технология срещу изпаряване на водата. Няма да има потребност лагуната да се добавя, защото водата в нея непрекъснато ще се възвръща.



Предстои да бъде оповестена датата на разкриване на Alovera Beach. Отсега знаем, че входната такса започва от 10 евро.





 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР